ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:11:10μ.μ.
01
Ιουλίου

Εφιάλτης ο κορονοϊός στο Τόκιο πριν τους Ολυμπιακούς: Αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Πιθανή η επέκταση των περιοριστικών μέτρων για ακόμη δύο εβδομάδες.

Την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την έναρξη της σπουδαίας διοργάνωσης, η Ιαπωνία πιθανόν να παρατείνει κατά δύο εβδομάδες ή και περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο. Αυτό έκαναν γνωστό σήμερα (01/07) τέσσερις κυβερνητικές πηγές.

 

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και τρεις γειτονικές νομαρχίες συγκαταλέγονται σε εκείνες τις περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε «μερική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα συνεχιστεί μέχρι τις 11 Ιουλίου, αλλά η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κάνει τους αξιωματούχους να προσανατολίζονται στη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων, μια κίνηση που μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των θεατών που θα επιτρέπονται στους χώρους διεξαγωγής των αθλημάτων, είπαν οι πηγές.

 

Ανάλογα με τον βαθμό επιβάρυνσης του συστήματος υγείας η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει εκ νέου πλήρη κατάσταση έκτατης ανάγκης για το Τόκιο, είπαν οι πηγές και σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ανήλθε χθες σε 714, ο υψηλότερος εδώ και πάνω από ένα μήνα.

 

Μια απόφαση αναμένεται γύρω στις 8 Ιουλίου, όταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, αναμένεται να μεταβεί στην Ιαπωνία. Οι Αγώνες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, αλλά πολλοί στη χώρα του ανταέλλοντος ηλίου εξακολουθούν να αντιτίθενται στη διοργάνωση, η οποία -σύμφωνα με ειδικούς του χώρου Υγείας- κινδυνεύει να προκαλέσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων.

 

Η «μερική» κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέπει ως ανώτατο αριθμό θεατών τους 5.000. Οι διοργανωτές έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέπεται ένας μέγιστος αριθμός 10.000 ατόμων, ή έως και το μισό της δυναμικότητας των χώρων με την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι περιορισμοί έκτακτης ανάγκης.

 

Οι θεατές από το εξωτερικό ήδη απαγορεύονται και κάποια μέλη της κυβερνώσας συμμαχίας έχουν αρχίσει να προτείνουν να μην υπάρχουν καθόλου θεατές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πάντα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πηγές.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 69 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα