ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 10:53:39π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Δεκεμβρίου

Εγκράτεια και δικαιοσύνη ζήτησε ο πάπας Φραγκίσκος

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ακόμα ένα μήνυμα μεστό νοήματος, διαχρονικό και με αναφορές στα ζητήματα

που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος στους 1,2 δισεκατομμύρια Καθολικούς στον κόσμο, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων.

 

Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας ζήτησε εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό».

 

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», ανέφερε ο Ποντίφικας στο σύντομο κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

 

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία», συνέχισε με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων.

 

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία» και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους Χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 166 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα