ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:21:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
02
Δεκεμβρίου

Ελεύθεροι οι Σύροι που είχαν φθάσει στην Ονδούρα με πλαστά ελληνικά διαβατήρια

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Πέντε Σύροι που συνελήφθηκαν στην Ονδούρα όταν προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες με πλαστογραφημένα ελληνικά διαβατήρια αφέθηκαν ελεύθεροι χθες, αφού συμφώνησαν να εξαγοράσουν την ποινή τους για να αρθούν οι κατηγορίες εναντίον τους.

Οι πέντε άντρες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Τονκοντίν στην Τεγκουσιγκάλπα, την πρωτεύουσα της Ονδούρας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και υπήρξε ο φόβος στις ΗΠΑ ότι ήταν τζιχαντιστές που ήθελαν να περάσουν στην Αμερική μέσω των νότιων συνόρων με το Μεξικό.

 

Οι αρχές της Ονδούρας όμως είπαν ότι δεν υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις, ενώ η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Μπάρμπαρα Καστίγιο είπε ότι κάθε ένας από τους συλληφθέντες είχε συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμο 423 ευρώ περίπου για να αρθούν οι κατηγορίες παραχάραξης εγγράφων. Πρόσθεσε επίσης ότι οι πέντε αφήνονταν ελεύθεροι υπό όρους, και αναμένονταν να πάρουν άδεια παραμονής ως πρόσφυγες στις 22 Φεβρουαρίου.

 

Είπε επιπλέον ότι η αραβική κοινότητα της Ονδούρας τους είχε υποδεχθεί θερμά και οι ίδιοι σκόπευαν να παραμείνουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής (η οποία είναι μία από τις φτωχότερες και πιο βίαιες της περιοχής).

 

Αντίθετα, μια γυναίκα από τη Συρία και δύο άντρες από το Πακιστάν που βρίσκονται υπό κράτηση από τον περασμένο μήνα στη χώρα ερευνώνται ακόμα, είπαν οι αρχές.

 

 

πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα