ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:21:28π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
08
Δεκεμβρίου

Ο Όσκαρ Πιστόριους είναι ελεύθερος με εγγύηση, όπως αποφάσισε το δικαστήριο της Πρετόρια.

Ο Πιστόριους θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 688 δολάρια (10.000 Rand), όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters.

 

Πριν μερικές μέρες, Νοτιοαφρικανοί εισαγγελείς ζήτησαν τη μετατροπή της καταδικαστικής απόφασης, από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και την επιστροφή του στη φυλακή, ύστερα από έφεση που ασκήθηκε επί της πρωτόδικης απόφασης.

 

Σήμερα, Τρίτη, ο Πιστόριους εμφανίστηκε ξανά στο δικαστήριο της Πρετόρια και αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με όρους, μέχρι να αποφασιστεί η νέα ποινή του για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013. Εκτός από την εγγύηση των 688 δολαρίων, ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης παρέδωσε το διαβατήριό του, αφού του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη Νότια Αφρική, ενώ θα φορέσει και "βραχιολάκι" για να είναι εφικτός ο εντοπισμός του.

 

Οι συνήγοροί του θα προσφύγουν κατά της καταδίκης του για τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπως δήλωσε νωρίτερα ο συνήγορός του, Μπάρι Ρου κατά η διάρκεια της διαδικασίας αίτησης για αναστολή της ποινής του.

 

Ο Όσκαρ Πιστόριους αντιμετωπίζει ελάχιστη ποινή κάθειρξης 15 ετών μετά τη μετατροπή της καταδίκης του, από ανθρωποκτονία σε φόνο, από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

 

Πρωτοδίκως, ο Πιστόριους είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά την παραμονή για έναν χρόνο στη φυλακή.

 

 

πηγή: news247.gr

Διαβάστηκε 291 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα