ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 11:43:11π.μ.

banner468x60

17
Ιανουαρίου

Ένα «κάθετο δάσος» θα υψωθεί στη Λωζάνη

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ένα «κάθετο δάσος» θα υψωθεί το 2017 στον ουρανό της Λωζάνης στην Ελβετία, καθώς το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Stefano Boeri Architetti κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό.

Πρόκειται για έναν κυριολεκτικά πράσινο ουρανοξύστη, καθώς καλύπτεται από θάμνους και φυτά, προσθέτοντας περίπου 3.000 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου, σε μια επιφάνεια ύψους 117 μέτρων!

grns01

Το όνομα του ουρανοξύστη είναι «La Tour des Cedres» (Ο πύργος των κέδρων), καθώς θα φυτευτούν πάνω από 100 κέδροι κατά την κατασκευή του.

 

Τα φυτά θα δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για τους κατοίκους του ουρανοξύστη που θα καταλύσουν τα πολυτελή διαμερίσματα και γραφεία, τα οποία θα διαθέτουν ξύλινες βεράντες.

 

Σύμφωνα με τη θεωρία του αρχιτέκτονα, είναι ότι η βλάστηση θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα ρυθμίζει τα επίπεδα της θερμοκρασίας καθώς κι αυτά του θορύβου στο εσωτερικό των διαμερισμάτων.

 

mm

Το κάθετο αυτό «δάσος» θα είναι το τρίτο που σχεδιάζει ο Ιταλός Stefano Boer, μετά το «Bosco Verticale», δύο αντίστοιχα κτίρια γεμάτα φυτά που κατασκευάστηκαν στο Μιλάνο.

 

grns05

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 183 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα