ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:52:27π.μ.
03
Μαΐου

Επιθέσεις αυτοκτονίας από το Ισλαμικό Κράτος σε προσφυγικό καταυλισμό στη Συρία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων 31 άμαχοι, από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πέντε καμικάζι πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων της περιοχής Ράτζεμ αλ-Σαλίμπι στην επαρχία Χάσακα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό.

 

Ακολούθησαν μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) που μάχονται το ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 

Σύμφωνα με την ΜΚΟ, στον καταυλισμό βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που είχαν διαφύγει από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 234 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα