ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 23 Οκτωμβρίου 2021 - 8:59:43μ.μ.

banner468x60

27
Ιουνίου

Ερευνητική αποστολή 240 ημερών στον Ειρηνικό ωκεανό ξεκίνησε το Haiyang-6

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το κινεζικό ωκεανογραφικό πλοίο ερευνών Haiyang-6 ξεκίνησε ερευνητική αποστολή 240 ημερών στον Ειρηνικό ωκεανό, έχοντας ως πλήρωμα πέντε ξένους εκπαιδευόμενους.

Οι πέντε νέοι επιστήμονες κατάγονται από την Μπουρκίνα Φάσο, τα Νησιά Κουκ, την Γκάνα, το Μεξικό, αλλά και την Παπούα Νέα Γουινέα και θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες στην διεξαγωγή ερευνητικών αποστολών στον ωκεανό, σύμφωνα με τον Χι Γκαουέν, που έχει την ευθύνη της αποστολής.

 

Το αναφερόμενο πλοίο ερευνών απέπλευσε από την επαρχία Κουανγκντόνγκ με πορεία προς τον Δυτικό Ειρηνικό, όπου και θα διεξάγει γεωλογικές έρευνες μεγάλου βάθους για την κλιματική αλλαγή, αλλά κι έρευνες που σχετίζονται με την βιολογία και το περιβάλλον.

 

Οι έρευνες αυτές, θα βοηθήσουν τις διεθνείς προσπάθειες της Κίνας ν' αξιοποιήσουν τον υποθαλάσσιο φυσικό πλούτο των ωκεανών, αλλά και ν' αξιοποιήσουν την διαθέσιμη τεχνολογία για την εξερεύνηση του βυθού.

 

Το αναφερόμενο ερευνητικό πλοίο διαθέτει το τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα «Haima» (θαλάσσιος ίππος) που μπορεί να συλλέξει δείγματα από τον βυθό του ωκεανού.

 

 


πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα