ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:55:54π.μ.
17
Μαΐου

Ερντογάν στον Τραμπ: Δεν θα ανεχθούμε τους Κούρδους μαχητές της Συρίας στην περιοχή μας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί Κούρδους μαχητές από τη Συρία στην περιοχή είπε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Ντόναλντ Τραμπ , χωρίς ωστόσο, να σχολιάσει την απόφαση των ΗΠΑ να τους εξοπλίσουν.

Στην συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν ως έναν σημαντικό σύμμαχο «στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» χωρίς ν' αναφερθεί στην πιεστική εσωτερική πολιτική κατάσταση που έχει προκληθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. «Έχουμε μία καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη» δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της κοινής τους εμφάνισης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Ο Ερντογάν από την πλευρά χαιρέτισε τις «εξαιρετικές σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του αυτή, θα αποτελέσει μία «ιστορική στροφή» στις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

 

Η συνάντηση των δύο προέδρων πραγματοποιήθηκε σε θετικό τόνο, σύμφωνα με παρατηρητές από την Ουάσιγκτον, με δεδομένες τις αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Ουάσιγκτον να εξοπλίσει τους Κούρδους μαχητές της Συρίας (YPG) τους οποίους, η Άγκυρα θεωρεί ως προέκταση του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 319 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα