ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:39:56μ.μ.
11
Μαΐου

Φονικός σεισμός έπληξε τη βορειοδυτική Κίνα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν σε σεισμό 5,5 βαθμών που σημειώθηκε στην βορειοδυτική περιοχή της Κίνας Σινζιάνγκ στις 5:58 π.μ. τοπικής ώρας σήμερα (00:58 σήμερα, ώρα Ελλάδας), μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua, ενώ φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο δείχνουν επίσης και ζημιές σε κτίρια.

Η Υπηρεσία Σεισμών της Κίνας είπε ότι ο σεισμός καταγράφηκε στην κομητείας Τασκοργκάν, της περιοχής Κασγκάρ, και είχε εστιακό βάθος 8 χλμ. Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο, το Xinhua, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετέδωσε επίσης ότι 11 άτομα τραυματίστηκαν.

 

Η περιοχή Σινζιάνγκ παρουσιάζει συχνή σεισμική δράση, χωρίς να προκαλούνται συνήθως μεγάλες ζημιές. Οι τοίχοι ορισμένων κτιρίων ράγισαν ή κατέρρευσαν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ συγκεντρώνονται περισσότερες πληροφορίες περί θυμάτων.

 

Σύμφωνα με μάρτυρες, έγιναν αισθητοί αρκετοί μετασεισμοί.

 

Η κομητεία Τασκοργκάν βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν.

 

Παράλληλα, ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε βόρεια της Ανταρκτικής χθες, σύμφωνα με τ το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 98 χλμ ΒΑ του νησιού Βισοκόι, μέρος του αρχιπελάγους των Νήσων Νότιοι Σάντουιτς, που αποτελεί βρετανικό υπερπόντιο έδαφος. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος μόνο 10 χλμ, είπε το Ινστιτούτο.

 

Το αμερικανικό Κέντρο Τσουνάμι του Ειρηνικού είπε ότι ο σεισμός δεν αναμενόταν να δημιουργήσει τσουνάμι.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 285 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα