Εκτύπωση αυτής της σελίδας
11
Ιουλίου

Γερμανία: Διατηρεί προβάδισμα το CDU/CSU, κάτω από το 20% το SPD του Σολτς

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Γερμανία: Διατηρεί το προβάδισμα το CDU/CSU, κάτω από το 20% βρίσκεται το SPD του Όλαφ Σολτς ενώ πτώση καταγράφει και το FDP σύμφωνα με δημοσκόπηση

 

Περαιτέρω συρρίκνωση των ποσοστών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και του Κόμματος των Φιλελευθέρων (FDP) και στασιμότητα για τους Πράσινους δείχνει νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

 

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με 28% (+1) εξακολουθεί να ενισχύεται και να διευρύνει τη διαφορά της από το SPD, το οποίο για μία ακόμη φορά πέφτει κάτω από το 20%. Με απώλεια μίας μονάδας από την προηγούμενη μέτρηση, βρίσκεται στο 19%, πίσω από τους Πράσινους, οι οποίοι παραμένουν στο 22%.

 

Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος, το FDP, συνεχίζει να φθείρεται και χάνει ακόμη μία μονάδα, φθάνοντας στο 8%. Μία μονάδα χάνει και η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και περιορίζεται στο 10%, ενώ η Αριστερά παραμένει στο 4%, κάτω από το εκλογικό όριο του 5%.

 

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρέσκεια από το έργο της κυβέρνησης συνολικά, ενώ τις επιδόσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κρίνει αρνητικά το 51%

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)