ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:33:35μ.μ.
21
Απριλίου

Οι «Αγγελιοφόροι Λουλουδιών» πλημμυρίζουν το Σάο Πάολο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ένας στόλος λουλουδιών -πάνω σε ποδήλατα- θα διασχίζει κάθε μέρα, έως τις 7 Μαΐου, το Σάο Πάολο.

Είναι ένα υβρίδιο, κάτι μεταξύ περφόρμανς και εγκατάστασης. Αυτό το έργο τέχνης είναι μάλλον μια σειρά από εφήμερους κήπους. Πάνω σε ποδήλατα, τα «βοτανικά γλυπτά» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Αζούμα Μακότο, του οποίου η σχέση με τα λουλούδια και τα φυτά σε δημόσιο χώρο είναι μοναδική.

 

Ποδηλάτες είναι νεαρές και νεαροί ιαπωνικής καταγωγής. Στο Σάο Πάολο ζει η μεγαλύτερη, εκτός συνόρων, ιαπωνική κοινότητα στον πλανήτη. Και το πρότζεκτ σηματοδοτεί τα εγκαίνια του «Σπιτιού της Ιαπωνίας» στο Σάο Πάολο, που φιλοδοξεί να προβάλει τις καλύτερες πλευρές της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου τον 21ο αιώνα.

 

Οι «Αγγελιοφόροι Λουλουδιών» ποδηλατούν σε όλα τα κύρια τοπόσημα της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης: επισκέπτονται, μεταξύ άλλων, το Biennial Pavilion του διάσημου Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Όσκαρ Νιμάγερ στο πάρκο Ibirapuera, τον σιδηροδρομικό σταθμό Luz και τη συνοικία Liberdade (χώρο της ιαπωνικής κοινότητας του Σάο Πάολο).

 

Από καιρό σε καιρό, προσφέρουν ένα λουλούδι σε περαστικό που έχει σταματήσει και κοιτά με περιέργεια.

 

«"Ο Αγγελιοφόρος Λουλουδιών" είναι μια διακοπή της νευρικής ροής της πόλης, με ένα τελείως διασκεδαστικό και εμπνευσμένο μήνυμα» εξηγεί, στο Designboom, ο Marcello Dantas, διευθυντής προγραμματισμού στο Σπίτι της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ξαφνικά, ένα μέρος που χθες ήταν άδειο, σήμερα γεμίζει λουλούδια. Γρήγορα θα εξαφανιστούν, αλλά μένει η ανάμνηση».

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 203 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα