ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 - 2:45:15μ.μ.

banner468x60

02
Απριλίου

Η Τουρκία ετοιμάζει κέντρα καταγραφής προσφύγων - μεταναστών που επιστρέφουν από την Ελλάδα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Τουρκία ετοιμάζει δύο κέντρα καταγραφής για τους μετανάστες που πρόκειται να επιστραφούν στη χώρα από την Ελλάδα, βάσει της συμφωνίας Ε.Ε. - Άγκυρας η οποία έχει στόχο να περιορίσει τη μεταναστευτική ροή και τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η Τουρκία αναμένει την επιστροφή μεταναστών, Σύρων ή άλλων εθνικοτήτων, οι οποίοι διέσχισαν το Αιγαίο με προορισμό την Ελλάδα, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, βάσει της συμφωνίας αυτής που υπογράφηκε στις 20 Μαρτίου, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν έχουν αποσαφηνισθεί πλήρως οι ακριβείς συνθήκες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αυτές οι επιστροφές.

 

Εργασίες άρχισαν στο θέρετρο του Τσεσμέ (επαρχία Σμύρνης) που βρίσκεται απέναντι από τη Χίο, δήλωσε ο δήμαρχός του.

 

Σωλήνες νερού και ηλεκτρικά καλώδια εγκαταστάθηκαν σ' έναν χώρο 500 τετραγωνικών μέτρων κοντά στο λιμάνι, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως κέντρο, διευκρίνισε ο δήμαρχος Μουχιτίν Νταλγκίτς μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή. Θα έχει σκηνές, στις οποίες δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να δακτυλοσκοπούν τους μετανάστες και να τους καταγράφουν, καθώς και χώρους υγιεινής.

 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν στο γεγονός ότι τα κέντρα αυτά δεν είναι καταυλισμοί προσφύγων, αλλά χώροι από τους οποίους αυτοί που καταγράφονται θα μπορούν στη συνέχεια να στέλνονται σε καταυλισμους προσφύγων, το ταχύτερο δυνατόν.

 

«Μόλις καταγράφονται και εξετάζεται η κατάσταση της υγείας τους, θα στέλνονται στους καταυλισμούς», διευκρινίζει ο δήμαρχος του Τσεσμέ. «Θα πράξουμε ούτως ώστε να παραμένουν εδώ όσο το δυνατόν λιγότερο».

 

Πολλοί αιρετοί αξιωματούχοι των παραλιακών πόλεων της δυτικής Τουρκίας εκφράζουν φόβους ότι ο τοπικός πληθυσμός θα αντιδράσει σε μια ξαφνική συρροή μεταναστών, η οποία μπορεί επίσης να τρομάξει τους τουρίστες.

 

Αιρετοί αξιωματούχοι του Δικελί, βορειότερα και απέναντι από τη Λέσβο, έκαναν επίσης γνωστό ότι ετοιμάζουν ένα κέντρο υποδοχής στην περιοχή για τους μετανάστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα.

 

Όμως εικόνες που μεταδόθηκαν την Παρασκευή από το τουρκικό κανάλι NTV έδειχναν μια άδεια αλάνα στον χώρο που προορίζεται για το κέντρο υποδοχής.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα