ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 - 10:19:05μ.μ.

banner468x60

04
Δεκεμβρίου

Ιταλία: Σχέδιο νόμου της κυβέρνησης ζητά αυστηρότερα μέτρα και ποινές για την βία κατά των γυναικών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα προς έγκριση από το κοινοβούλιο, τα οποία είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας επτά γυναικών υπουργών.


Mε σχέδιο νόμου που συζητήθηκε τις τελευταίες ώρες από το υπουργικό συμβούλιο, η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία ζητά αυστηρότερα μέτρα και ποινές κατά όσων ευθύνονται για σεξουαλική και ψυχολογική βία σε βάρος των γυναικών.

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας επτά γυναικών, υπουργών της κυβέρνησης Ντράγκι.

 

Πιο αναλυτικά, ζητείται η έγκριση περιοριστικών μέτρων αμέσως μετά την κατάθεση μήνυσης, όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι υπεύθυνοι παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων μπορεί να διαπράξουν και πάλι τα συγκριμένα αδικήματα.

 

Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας θεωρεί ότι το θύμα διατρέχει ουσιαστικό κίνδυνο, θα μπορεί να αποφασίζει την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου για σωματική και ψυχολογική βία. Ο στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, όπως τονίσθηκε σε συνέντευξη Τύπου, είναι «η δυναμική προστασία των γυναικών ώστε να μπορούν να συνεχίζουν την καθημερινή ζωή τους».

 

Τα μέτρα που η κυβέρνηση Ντράγκι ζητά να εγκριθούν από το κοινοβούλιο προβλέπουν, επίσης, την ευρύτερη χρήση του «ηλεκτρονικού βραχιολιού», σε περίπτωση που ο δράστης ζητήσει να μπορέσει να μετατραπεί η ποινή κράτησης σε καθεστώς ημιελευθερίας.

 

 

Η υπουργός αρμόδια για την Κάτω Ιταλία, Μάρα Καρφάνια, τέλος, εξήγησε ότι «προτείνεται και η επιτάχυνση της όλης διαδικασίας για την οικονομική στήριξη των παιδιών που μένουν ορφανά μετά τις γυναικοκτονίες» και η καταβολή του σχετικού ποσού «να γίνεται άμεσα, μόλις ολοκληρώνονται οι προκαταρκτικές έρευνες».

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα