ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 8:28:06μ.μ.
13
Φεβρουαρίου

«Καμπανάκι» από την Αμερική: Καλεί τους πολίτες της να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει αμερικανούς με πλαστές κατηγορίες»

 

Να φύγουν αμέσως από τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και του κινδύνου να συλληφθούν αυθαιρέτως ή να παρενοχληθούν από τις ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου κάλεσε τη Δευτέρα (13/2) η κυβέρνηση της Αμερικής του πολίτες της.

 

«Αμερικανοί πολίτες που κατοικούν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν από εκεί αμέσως», ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα. «Χρειάζεται αυξημένη προσοχή λόγω του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων».

 

«Μην ταξιδεύετε στη Ρωσία», υπογράμμισε η πρεσβεία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πολίτες τους να αναχωρήσουν από τη Ρωσία. Η προηγούμενη τέτοια δημόσια προειδοποίηση έγινε το Σεπτέμβριο αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση.

 

«Ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συλλάβει αμερικανούς πολίτες με πλαστές κατηγορίες, έχουν ξεχωρίσει αμερικανούς πολίτες για να τους συλλάβουν και να τους παρενοχλήσουν, τους έχουν αρνηθεί δίκαιη και διαφανή μεταχείριση και τους έχουν καταδικάσει σε μυστικές δίκες ή χωρίς να παρουσιάσουν αξιόπιστα στοιχεία», ανέφερε η πρεσβεία.

 

«Οι ρωσικές αρχές επιβάλλουν αυθαιρέτως τοπικούς νόμους σε βάρος αμερικανών πολιτών που εργάζονται σε θρησκευτικές οργανώσεις και έχουν αρχίσει αμφισβητήσιμες ποινικές έρευνες σε βάρος αμερικανών πολιτών με θρησκευτική δραστηριότητα», πρόσθεσε.

 

Η Ρωσία έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος ενός πολίτη των ΗΠΑ ως υπόπτου για κατασκοπεία, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB).

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα