Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Σεπτεμβρίου

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Παρόντες στο μεγάλο «αντίο» οι πρίγκιπες Τζορτζ και Σάρλοτ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο Τζορτζ και η Σάρλοτ θα συμμετάσχουν στην κηδεία για τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ

 

Ο πρίγκιπας Τζορτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ θα συμμετάσχουν μαζί με περισσότερους από 2.000 καλεσμένους στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο εννιάχρονος Τζορτζ και η αδερφή του, επτά ετών, θα συμμετάσχουν σε μια πομπή με τη βασιλική οικογένεια, ακολουθώντας το φέρετρο καθώς θα μπεί στην εκκλησία. Πριν από τη λειτουργία μία καμπάνα θα χτυπά κάθε λεπτό για 96 λεπτά, σηματοδοτώντας τη διάρκεια της ζωής της Βασίλισσας.

 

Προς το τέλος της λειτουργίας, θα ακουστούν οι ήχοι του ύμνου «The Last Post», προτού το έθνος τηρήσει δύο λεπτών σιγή. Την ώρα που παγκόσμιοι ηγέτες και αξιωματούχοι θα έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του 13ου αιώνα για τη λειτουργία στις 13.00 (ώρα Ελλάδος), ο βασιλιάς και η «βασιλική σύζυγος» θα οδηγήσουν την πομπή πίσω από το φέρετρο της Βασίλισσας.

 

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα περπατήσουν μπροστά από τον Τζορτζ και την επτάχρονη Σάρλοτ, που αποκαλούσαν τη βασίλισσα «Γκαν Γκαν», ακολουθούμενοι από τον θείο και τη θεία τους, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

 

Ο μικρότερος αδερφός του Τζορτζ και της Σαρλότ, Λούις, τεσσάρων ετών, δεν αναμένεται να παρευρεθεί. Η τελετή θα περιλαμβάνει παραδοσιακή εκκλησιαστική μουσική και αναγνώσεις από τη Βίβλο και κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, Τζάστιν Γουέλμπι.

 

«Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή», θα διαβάσει καθώς η βασιλική πομπή θα φτάσει στο αβαείο, σε μια λειτουργία που η ίδια η Βασίλισσα είχε βοηθήσει να προγραμματιστεί. Η πρωθυπουργός Λιζ Τρας θα διαβάσει ένα απόσπασμα, με προσευχές από θρησκευτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του καρδινάλιου Vincent Nichols, του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου του Ουέστμινστερ.

 

Στην κηδεία θα ακουστούν έπαινοι για τη μακρόχρονη βασιλεία της Ελισάβετ, με τον κοσμήτορα του Ουέστμινστερ, Ντέιβιντ Χόιλ, να επαινεί μία «μακρόχρονη ζωή ανιδιοτελούς υπηρεσίας» Περισσότεροι από 2.000 καλεσμένοι θα συγκεντρωθούν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Θα είναι η πρώτη κηδεία μονάρχη που γίνεται στο αβαείο από τον 18ο αιώνα, αν και έχουν γίνει πιο πρόσφατες κηδείες για τους συζύγους των μοναρχών.

 

Η μουσική σε αυτή την ιστορική λειτουργία θα είναι σύμφωνη με την πίστη και τα γούστα της Βασίλισσας. Θα υπάρχουν κομμάτια των Ralph Vaughan Williams, JS Bach και Edward Elgar. Νέα κομμάτια έχουν συνθέσει η Judith Weir και ο Sir James MacMillan, ένας κορυφαίος Σκωτσέζος συνθέτης, του οποίου η μουσική είχε εξέχουσα θέση στην τελετή των ευχαριστιών στον καθεδρικό ναό του St Giles στο Εδιμβούργο.

 

Θα ψαλεί επίσης το Lord's My Shepherd, όπως ήταν όταν η βασίλισσα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ το 1947. Καθώς η κρατική κηδεία πλησιάζει στο τέλος της, θα ακουστεί το Last Post και θα ακολουθήσει δίλεπτη σιγή και ένας θρήνος από τον αυλητή της Βασίλισσας.

 

Μετά τη λήξη της κηδείας το μεσημέρι στο Ουεστμίνστερ, θα ακολουθήσει τελετή στις 16:00 στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ. Αυτή η πιο οικεία συγκέντρωση θα περιλαμβάνει προσωπικές πινελιές, όπως έναν ύμνο που είχε επιλέξει ο Πρίγκιπας Φίλιππος για τη δική του κηδεία πέρυσι.

 

Ένας άλλος συγκινητικός θρήνος θα παιχτεί από έναν αυλητή και η τελετή θα τελειώσει με την κάθοδο του φέρετρου της Βασίλισσας στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, συνοδευόμενο από τα λόγια: «Πήγαινε στο ταξίδι σου από αυτόν τον κόσμο, Χριστιανή ψυχή».

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)