ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:06:55μ.μ.
03
Οκτωβρίου

Κυκλώνας Ίαν: Στους 62 οι νεκροί – Έσβησε από τον χάρτη ολόκληρες συνοικίες

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα

 

Ο Ίαν, ο οποίος συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ τις ΗΠΑ, σκότωσε 62 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές και έσβησε από το χάρτη ολόκληρες συνοικίες. Επιβεβαιωμένοι είναι από την επιτροπή των ιατροδικαστικών της Φλόριντας οι 58 νεκροί, ενώ ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας δήλωσε προχθές Σάββατο (1/10) ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα.

 

Ο Ίαν κατέστρεψε γραμμές του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και γέφυρες καθώς σάρωνε τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντας από την Τετάρτη. Ομάδες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να ψάχνουν θύματα.

 

Μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Φλόριντα ο Ίαν κατευθύνθηκε προς τον Ατλαντικό, όμως έκανε αναστροφή και έπληξε τη Νότια Καρολίνα έχοντας μετατραπεί ξανά σε κυκλώνα Κατηγορίας 1, ενώ προκάλεσε επίσης σφοδρές βροχοπτώσεις και στη Βόρεια Καρολίνα.

 

Χθες Κυριακή (2/10) η Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως ανέστειλε τις έρευνες για τον εντοπισμό 16 μεταναστών που αγνοούνται μετά το ναυάγιο πλεούμενου που τους μετέφερε, εν μέσω του κυκλώνα, στο αρχιπέλαγος των Κιζ. Δύο από τους επιβαίνοντες στο σκάφος ανασύρθηκαν νεκροί και εννέα μπόρεσαν να σωθούν κολυμπώντας αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το AFP.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=eJn6SM_Rw6E

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 28 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα