ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:41:24μ.μ.
23
Μαΐου

Κίσινγκερ: Τι θα ήταν ιδανικό για την Ουκρανία – Δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το μήνυμα του Αμερικανού διπλωμάτη στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός

O 99χρονος πλέον βετεράνος διπλωμάτης των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ αναφέρθηκε στη διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν, ενώ τόνισε για ακόμη μία φορά τι θεωρεί ιδανικό για την περίπτωση της Ουκρανίας.

 

Ο Κίσινγκερ μίλησε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός μέσω βιντεοκλήσης και ξεκαθάρισε αρχικά ότι: «η αντιπαράθεση ΗΠΑ και Κίνας για την Ταϊβάν θα πρέπει να αποφευχθεί. Η Ταϊβάν δεν μπορεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών».

 

Μάλιστα ο Αμερικανός διπλωμάτης ανέφερε πως η αποφυγή της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μεγάλων οικονομιών του πλανήτη για την Ταϊβάν είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας Ειρήνης.

 

Όσο για την Ουκρανία, ο Κίσινγκερ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, επανέλαβε την άποψή του πως: «Το ιδανικό αποτέλεσμα θα ήταν να πάρει η Ουκρανία τη θέση ενός ουδέτερου κράτους ως γέφυρα μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης».

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα