Εκτύπωση αυτής της σελίδας
25
Αυγούστου

Κλιματική αλλαγή: Στο στόχαστρο της Τούνμπεργκ και πάλι ο Μπάιντεν

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Το φταίξιμο, φυσικά, είναι στους ανθρώπους που είναι σε θέσεις ευθύνης, αλλά και στο ίδιο το σύστημα».

 

H προσέγγιση της κυβέρνησης Μπάιντεν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής βρέθηκε για μια ακόμη φορά το στόχαστρο της Σουηδέζας ακτιβίστριας για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της κατά την εμφάνισή της στο «The Mehdi Hasan Show».

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την προηγούμενη φορά που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, η Τούνμπεργκ έγινε viral επειδή κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ότι αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση ως πολιτικό θέμα και όχι ως έκτακτη ανάγκη.

 

Απαντώντας στην ερώτηση αν η γνώμη της έχει αλλάξει, λόγω του νέου δικομματικού νομοσχεδίου για τις υποδομές στις ΗΠΑ, η 18χρονη απάντησε: «Δυστυχώς, όχι. Η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Αυτό επιβεβαίωσε απλά ότι αυτή η διοίκηση δεν είναι έτοιμη να δράσει τόσο σοβαρά όσο χρειαζόμαστε, δυστυχώς. Αυτό όμως το περίμενα».

 

Όταν ρωτήθηκε ποιος πιστεύει ότι φταίει για τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση, η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνέχισε: «Το φταίξιμο, φυσικά, είναι στους ανθρώπους που είναι σε θέσεις ευθύνης, αλλά και στο ίδιο το σύστημα».

 

«Φυσικά θα χρειαστούμε άτομα που πιέζουν για αλλαγή, αλλά αυτός δεν είναι ο πυρήνας αυτής της κρίσης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιοι σε ηγετικές θέσεις που έχουν τεράστια ευθύνη και πρέπει να λογοδοτήσουν» τόνισε η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο το 2018 με τις διαμαρτυρίες της για την κλιματική αλλαγή έξω από το σουηδικό Κοινοβούλιο.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 68 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)