ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 3 Οκτωμβρίου 2022 - 7:43:42μ.μ.

banner468x60

25
Ιουνίου

Μάλι: Το στρατιωτικό καθεστώς ψήφισε νέο εκλογικό νόμο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας εν μέσω σκληρών οικονομικών κυρώσεων

 

Tον νέο εκλογικό νόμο του Μάλι ψήφισε το στρατιωτικό καθεστώς που κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία τον Αύγουστο του 2020, κάνοντας ένα μικρό βήμα προς την αποκατάσταση της δημοκρατίας, εν μέσω των σκληρών οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ECOWAS).

 

Το Μαλί και η 15μελής ECOWAS ερίζουν σχετικά με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα από τους ηγέτες του πραξικοπήματος για τη διεξαγωγή εκλογών, είχαν προτείνει αρχικά πέντε και στη συνέχεια δύο χρόνια, καθώς η ECOWAS αξιώνει την επίσπευσή τους.

 

Η χούντα του Μαλί εξέδωσε διάταγμα στις 6 Ιουνίου, στο οποίο προβλέπεται διετές χρονοδιάγραμμα που υπολογίζεται από τον Μάρτιο του 2022, ενώ οι διαπραγματεύσεις με την ECOWAS συνεχίζονται.

 

Η Δυτικοαφρικανική Οικονομική και Νομισματική Ένωση εξέφρασε τη θλίψη της για αυτήν την απόφαση και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την κυβέρνηση των στρατιωτικών προκειμένου να επιτύχει ένα «αμοιβαία συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα».

 

Οι αρχηγοί των κρατών-μελών της ECOWAS θα επανεξετάσουν το θέμα σε σύνοδο κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 3 Ιουλίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 32 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα