ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 - 11:51:30π.μ.

banner468x60

17
Ιουνίου

Με εμβολιαστικό διαβατήριο από τον Ιούλιο η Ιαπωνία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Το 6% του πληθυσμού έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο δόσεις εμβολίου.

Εμβολιαστικό διαβατήριο θα προσφέρει στους πολίτες της η Ιαπωνία από τον Ιούλιο, την ώρα που κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να επανεκκινήσει ο τουρισμός και τα επιχειρηματικά ταξίδια.

 

«Προετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους το έχουν ανάγκη (…) για να επισκεφθούν ξένες χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Κατσουνόμπου Κάτο. Το πιστοποιητικό αυτό θα δίνεται σε έγγραφο, δηλαδή δεν θα είναι ψηφιακό, και θα εκδίδεται από τις τοπικές αρχές από τον Ιούλιο, διευκρίνισε.

 

Η Ε.Ε. εργάζεται για την κατάρτιση ενός ψηφιακού, υγειονομικού διαβατηρίου προκειμένου να μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες.

 

Στην Ιαπωνία τα στελέχη των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν θετικά τη θέσπιση ενός εμβολιαστικού διαβατηρίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να επαναλάβουν τα επιχειρηματικά τους ταξίδια.

 

Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ιαπωνία ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς, όμως έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες και περίπου το 6% του πληθυσμού έχει λάβει μέχρι στιγμής δύο δόσεις εμβολίου αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

 

Τα σύνορα της Ιαπωνίας είναι σχεδόν κλειστά για τους αλλοδαπούς από το 2020, όμως οι κανόνες έχουν χαλαρώσει ελαφρά προκειμένου η χώρα να μπορέσει να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου στο Τόκιο.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα