ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:25:38π.μ.
26
Απριλίου

Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες χωρίς sms στην Κύπρο, με πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Μέχρι 10 άτομα στα σπίτια την ημέρα του Πάσχα

Xωρίς sms θα πηγαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες της Κύπρου τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

 

Για τη μετάβαση σε χώρους θρησκευτικής λατρείας κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας (26 Απριλίου-2 Μαΐου), μόνο για τις ώρες της Θείας Λειτουργίας, δεν θα απαιτείται η αποστολή sms μετακίνησης. Επίσης την Κυριακή του Πάσχα, στα σπίτια θα επιτρέπονται συνολικά 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από σήμερα και για δύο εβδομάδες επιτρέπεται η αποστολή ενός sms μετακίνησης ανά 24ωρο, με εξαίρεση μετακίνηση σε χώρο εργασίας, φαρμακείο, κέντρο εμβολιασμού ή βόλτα κατοικίδιου.

 

Στο εσωτερικό των ναών επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 50 ατόμων, με δεδομένο ότι θα προσκομίζουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για COVID-19, με το οποίο θα αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με τη μία δόση, τουλάχιστον πριν τρεις εβδομάδες, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα απόστασης, καθώς και το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας. Επιτρέπεται, επίσης, η παρουσία πιστών στον προαύλιο χώρο των ιερών ναών, τηρώντας το μέτρο αποστασιοποίησης και το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τη λειτουργία των εκκλησιών.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα