ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024 - 4:58:42π.μ.
26
Απριλίου

Μια ευρωπαϊκή «δύναμη ταχείας αντίδρασης» θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το 2025, λέει ο γάλλος υπουργός Άμυνας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Υπάρχουν πολλές κρίσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του NATO και στις οποίες η Γαλλία συχνά διεξάγει μόνη της επιχειρήσεις»

Στην ευρωπαϊκή δύναμη ταχείας αντίδρασης, στην οποία αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη 26/4, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και θα προορίζεται για επιχειρήσεις, όπως οι απομακρύνσεις υπηκόων από χώρες σε κρίση, αναφέρθηκε ο γάλλος υπουργός Άμυνας τονίζοντας πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ήδη από το ερχόμενο έτος.

 

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα και ένα ζήτημα πάνω στο οποίο ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα ήδη από το ερχόμενο έτος, αν ανταποκριθούμε σε μεγάλο βαθμό και πολύ γρήγορα» επεσήμανε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

 

Ο γάλλος υπουργός αιτιολόγησε το πρόγραμμα αυτό, λέγοντας ότι υπάρχουν «πολλές κρίσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του NATO και στις οποίες η Γαλλία συχνά διεξάγει μόνη της επιχειρήσεις».

 

Παρέθεσε το παράδειγμα της απομάκρυνσης πέρυσι υπηκόων από το Σουδάν.

 

«Διεξαγάγαμε επιχείρηση στο Χαρτούμ, απομακρύναμε 1.080 (ανθρώπους με διάφορες0) υπηκοότητες, 1.000 ανθρώπους, 200 γάλλους ή (…) 250 αν θυμάμαι καλά, στην οποία δημιουργήσαμε μια μεγάλη αερογέφυρα με A400M, με πλοία. Αποδείχθηκε ότι η Γαλλία (…) ήταν πρακτικά μόνη της» υπογράμμισε.

 

«Είναι φυσικό ότι το βάρος αυτό, το οποίο έχει κόστος, αξία, θα πρέπει να μοιράζεται», πρόσθεσε.

 

«Υπάρχουν αποστολές που είναι στρατιωτικοποιημένες, για τις οποίες ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να γνωρίζει για πολλούς λόγους, και για τις οποίες λέμε σήμερα “ας το κάνουμε στην Ευρώπη”, και αυτό είναι για μας πραγματισμός» δήλωσε.

 

Τη δύναμη αυτή ταχείας αντίδρασης «για την ασφάλεια ευρωπαίων πολιτών, Πορτογάλων, Ιταλών, γερμανών, γάλλων πολιτών, πρέπει να μπορέσουμε να τη δημιουργήσουμε πολύ γρήγορα», σημείωσε.

 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη, λεπτομερώς στο όραμά του για την Ευρώπη, θίγοντας κυρίως τους τομείς της άμυνας και της οικονομικής και εμπορικής πολιτικής, αφού έκανε έναν απολογισμό της ΕΕ από το 2017.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 42 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr μετά από δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας είναι ένα site που βοηθάει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί και συναρπάζει τους αναγνώστες του παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα