×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
06
Δεκεμβρίου

Μόσχα: Θέατρο του παραλόγου οι αντιδράσεις των ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σκληρή κριτική για τη στάση των ΗΠΑ και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία άσκησε η Μόσχα.

«Βασίζονται σε διπλά μέτρα και σταθμά και θυμίζουν θέατρο του παραλόγου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Aμυνας της Ρωσίας, Iγκόρ Κονασένκοφ, ο οποίος σχολίασε και τους ισχυρισμούς των Αμερικανών ότι δεν έχουν καταγράψει επιχειρήσεις λαθρεμπορίου πετρελαίου από περιοχές του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία λέγοντας ότι «προκαλούν ένα χαμόγελο».

 

«Σε γενικές γραμμές, οι πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θυμίζουν ένα θέατρο του παραλόγου, που βασίζονται σε διπλά μέτρα και σταθμά και σε λογοπαίγνια. Αρχικά παρατηρούν τα πάντα, μετά όχι. Διαχωρίζουν την αντιπολίτευση σε μετριοπαθή και μη μετριοπαθή. Ακόμη και οι τρομοκράτες, σύμφωνα με τη δική τους οπτική, είναι κακοί, ή πολύ κακοί», ανέφερε ακόμη ο Κονασένκοφ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας πως η Μόσχα επανειλημμένα έχει τονίσει ότι η οποιαδήποτε συνεργασία με τρομοκράτες είναι κοντόφθαλμη και θέτει τεράστια απειλή.

 

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια των Αμερικανών για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ ISIS και Τουρκίας, έπειτα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Κρεμλίνο ως αποδείξεις για αυτό, τις προηγούμενες ημέρες, ο Κονασένκοφ σχολίασε:

 

«Τελικά οι ομόλογοι μας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν πως οι δορυφορικές εικόνες που δείξαμε – που απεικονίζουν από ποιες περιοχές και σε ποια κατεύθυνση πραγματοποιείται η παράνομη μεταφορά πετρελαίου από περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο διεθνούς τρομοκρατίας– είναι γνήσιες. Εντούτοις, οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είδαν στα συνοριακά περάσματα βυτιοφόρα να διασχίζουν τα σύνορα, προκαλούν ένα χαμόγελο, τουλάχιστον επειδή η φωτογραφία είναι μια στατική εικόνα».

 

Ακόμη, τόνισε πως το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας έχει όλα τα απαραίτητα μέσα αναγνώρισης ώστε να καταγράψει την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος προς την Τουρκία.

 

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η ποσότητα πετρελαίου αυτού του λαθρεμπορίου δεν είναι αρκετή ώστε να αποφέρει αξιόλογο κέρδος σε κανέναν.

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 152 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)