ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 8:09:25π.μ.
15
Μαρτίου

MQ-9 Reaper: Τι είναι το αμερικανικό drone που καταρρίφθηκε από ρωσικό τζετ στη Μαύρη Θάλασσα και πώς χρησιμοποιείται

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Όλες οι λεπτομέρειες του μη επανδρωμένου αεροσκάφους

 

Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει σχετικά με το αμερικανικό μη επανδρωμένο drone MQ 9 Reaper, το οποίο καταρρίφθηκε χτες από ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος προηγμένης τεχνολογίας, που κύρια χρήση του είναι η συλλογή πληροφοριών.

 

Πιο αναλυτικά, το MQ-9 Reaper είναι ένα μεγάλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατασκευάζεται από τη στρατιωτική εταιρεία General Atomics. Χειρίζεται εξ αποστάσεως από μια ομάδα δύο ατόμων, αποτελούμενη από έναν πιλότο και ένα μέλος του πληρώματος που χειρίζεται αισθητήρες και καθοδηγεί τα όπλα.

 

Το αεροσκάφος έχει μήκος 11 μέτρα και άνοιγμα φτερών πάνω από 22 μέτρα. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αναφέρει ότι η κύρια χρήση του είναι «μέσο συλλογής πληροφοριών», ενώ υπογραμμίζει, επίσης, τη «μοναδική ικανότητά του να εκτελεί πλήγματα ακριβείας εναντίον στόχων υψηλής αξίας και ευαίσθητων στον χρόνο». Τα Reapers μπορούν να μεταφέρουν έως και 16 πυραύλους Hellfire, που ισοδυναμούν με τη χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου ενός ελικοπτέρου Apache.

 

Πώς το χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί στη Μαύρη Θάλασσα

 

Σύμφωνα με τον Guardian, τα Reapers, όπως και άλλα UAV, μπορούν να πετάξουν σε ύψος 15 χιλιομέτρων (50.000 πόδια) και μπορούν να παραμένουν πάνω από στόχους για περίπου 24 ώρες, καθιστώντας τα χρήσιμα σε αποστολές επιτήρησης. Το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν με ένα πλήρωμα πτήσης που παραμένει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μακριά από κινδύνους.

 

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Reaper που έχουν αναπτυχθεί από τις ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, χρησιμοποιούνται μόνο για επιτήρηση.

 

Ωστόσο, πέρυσι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης παλαιότερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών Reaper στην Ουκρανία. Οι ανησυχίες για τη μεταφορά ευαίσθητης τεχνολογίας και ο κίνδυνος να καταρριφθούν κάποια από αυτά, οδήγησαν στο πάγωμα των συζητήσεων αυτών.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 27 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα