ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:47:45μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Νοεμβρίου

Νέα στυγερή δολοφονία δημοσιογράφου στη Κολομβία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από άγνωστους ενόπλους προχθές

Δευτέρα στο βορειοδυτικό τμήμα της Κολομβίας, όπου ήδη ένας συνάδελφός του είχε δολοφονηθεί το 2014, ενώ δύο ακόμη εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης δέχθηκαν απειλές κατά της ζωής τους, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη αξιωματικοί της αστυνομίας.

 

Ο Ντοράντς Ερέρα, που εργαζόταν σε μια τοπική εφημερίδα στην περιοχή Καουκάσια, βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του, τον Μάρλον Φαντούλ, όταν δύο πρόσωπα που κινούνταν με μοτοσικλέτα εισέβαλαν και τους δολοφόνησαν.

 

Οι σοροί των θυμάτων βρέθηκαν να κείτονται στο εσωτερικό του σπιτιού, δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol ο αστυνομικός διευθυντής Χαβιέρ Γκιγιέρμο Γκερέρο, επικεφαλής της αστυνομίας της Μπάχο Κάουκα Αντιόκια, όπου βρίσκεται η Καουκάσια, και όπου άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Λουίς Κάρλος Σερβάντες, είχε δολοφονηθεί πέρυσι.

 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ένας δημόσιος οργανισμός ο οποίος είναι αρμόδιος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία, ανέφερε ότι κείμενα του Ερέρα «δημοσιεύονταν περιστασιακά στην τοπική εφημερίδα Dia», αλλά η δολοφονία του ενδέχεται να μη σχετίζεται με την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία, καθώς η κύρια δραστηριότητά του ήταν «στο εμπόριο».

 

Μια από τις πιο διαβόητες συμμορίες στην Κολομβία, την οποία έχουν σχηματίσει πρώην στελέχη μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης της άκρας δεξιάς, της Clan Usuga—γνωστή ως Los Urabeños, ή Autodefensas Gaitanistas—δρα στην περιοχή.

 

Εξάλλου ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να ληφθούν μέτρα από τις αρχές για την προστασία του Εντίνσον Μπολάνιος, του ανταποκριτή της εφημερίδας El Espectador στην επαρχία Κάουκα της νοτιοδυτικής Κολομβίας.

 

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου, ο δημοσιογράφος αυτός δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του μετά την δημοσίευση ενός άρθρου για τη δραστηριότητα του ομίλου Giraldo & Duque, υπό τον τίτλο «Μεγιστάνες του χρυσού εναντίον μικρών μεταλλωρύχων».

 

Σε βάρος άλλου ενός δημοσιογράφου, του Λεονάρδο Μπολάνιος, που εργάζεται στην Παλμάρ δε Βαρέλα, στην επαρχία Ατλάντικο (βόρεια), έχουν καταγραφεί επίσης απόπειρες εκφοβισμού, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.

 

Τον Σεπτέμβριο, μια ραδιοφωνική δημοσιογράφος, ο Φλορ Άλμπα Νούνιες, είχε δολοφονηθεί από έναν πληρωμένο εκτελεστή στο Πιταλίτο, στην επαρχία Ουίλα της νοτιοδυτικής Κολομβίας.

 

Από την αρχή της χρονιάς η εθνική μονάδα προστασίας (UNP), η οποία είναι αρμόδια για την φρούρηση προσώπων που διατρέχουν κίνδυνο, έχει λάβει 123 αιτήσεις που αφορούν δημοσιογράφους, από τις οποίες 77 χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σοβαρές.

 

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ), 47 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί από το 1992 στην Κολομβία.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 213 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα