ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 1:50:13μ.μ.
08
Σεπτεμβρίου

Νέα Υόρκη: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά απο 28 μήνες

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης τερματίζει την εντολή για τη χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά από 28 μήνες

 

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης τερματίζει την εντολή που απαιτούσε μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέει η κυβερνήτης Kέιτι Χότσουλ. Επίσης, δεν θα απαιτούνται πλέον μάσκες στα αεροδρόμια και στα οχήματα κοινής χρήσης, πρόσθεσε.

 

Η πολιτεία εισήγαγε την εντολή τον Απρίλιο του 2020 καθώς ο ιός εξαπλωνόταν με γρήγορους ρυθμούς σε όλη τη Νέα Υόρκη. Πλέον η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική, είπε η κυβερνήτης, επικαλούμενη πρόσφατες οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

 

«Πρέπει να επαναφέρουμε κάποια κανονικότητα στη ζωή μας», είπε η κ. Χότσουλ. «Οι μάσκες ενθαρρύνονται αλλά είναι προαιρετικές». Πρόσθεσε ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση καθώς μειώνονται οι λοιμώξεις και οι νοσηλείες.

 

«Ήταν πάντα μια ορατή υπενθύμιση ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό εδώ, και ήταν εκεί για τον σωστό λόγο. Προστάτευε την υγεία, τώρα όμως βρισκόμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος« Οι απαιτήσεις για μάσκα αίρονται επίσης για τα καταφύγια αστέγων και τις φυλακές, πρόσθεσε η κυβερνήτης. Ωστόσο, εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες σε γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που έχουν άδεια από το κράτος.

 

Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να σταματήσει την επιβολή της εθνικής εντολής για μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα έκρινε ότι η οδηγία ήταν παράνομη, αλλά η Νέα Υόρκη αποφάσισε να συνεχίσει με τον κανόνα.

 

Πολλοί Νεοϋορκέζοι άρχισαν τότε να αγνοούν την εντολή παρά την ευρεία συμμόρφωση με τις οδηγίες στις αρχές της πανδημίας. Ο Janno Lieber, διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν πλέον «ολοένα και πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί και να επιβληθεί μια απαίτηση μάσκας καθώς τόσο μεγάλο μέρος της πόλης και τόσα άλλα μέρη ανοίγουν».

 

Η Νέα Υόρκη ήταν κάποτε το επίκεντρο της πανδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ. Υπήρξαν περισσότερα από 6 εκατομμύρια κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και 71.222 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περίπου το 78% του πληθυσμού της πολιτείας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

 

Το αν οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στη μάσκα οικειοθελώς καθώς μπαίνει ο χειμώνας μένει να φανεί. Αλλά προς το παρόν, η απόφαση επισημοποιεί ένα καθεστώς που έχει ήδη ισχύσει σε μεγάλο βαθμό

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 22 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα