ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:24:03μ.μ.
30
Μαΐου

Νιγηρία: Ελεύθεροι 14 φοιτητές, 40 ημέρες μετά την απαγωγή τους

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Άγνωστο αν καταβλήθηκαν τα λύτρα που ζητούσαν

Δεκατέσσερις φοιτητές πανεπιστημίου στην πολιτεία Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, αφέθηκαν ελεύθεροι από τους απαγωγείς τους, 40 ημέρες αφού τους άρπαξαν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

 

«Δεκατέσσερις φοιτητές του Γκρίνφιλντ απελευθερώθηκαν απόψε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Τζα

λίγκ.

«Τους άφησαν κατά μήκος του δρόμου ανάμεσα στην Αμπούτζα και στην Καντούνα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει εάν καταβλήθηκαν λύτρα.

 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Συμεών Νουακάτσα, μέλος του πρυτανείου του Γκρίνφιλντ. «Δεκατέσσερις από τους φοιτητές μας αφέθηκαν ελεύθεροι», δήλωσε τηλεφωνικά.

 

Την 20η Απριλίου, «κακοποιά στοιχεία» εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο Γκρίνφιλντ και απήγαγαν κάπου είκοσι φοιτητές, ενώ σκότωσαν εργαζόμενο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

 

Πέντε από τους φοιτητές εκτελέστηκαν από τους απαγωγείς τις ημέρες που ακολούθησαν, για να κλιμακωθεί η πίεση στις οικογένειες και στις αρχές να καταβάλουν λύτρα.

 

Η τοπική κυβέρνηση στην Καντούνα, πολιτεία που είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανασφάλεια και πολλαπλασιασμό των απαγωγών, χαρακτήρισε τις εκτελέσεις «διαβολική» και «απόλυτα απάνθρωπη» ενέργεια. Ταυτόχρονα, κάλεσε τις οικογένειες των ομήρων να μην καταβάλουν λύτρα, για να μην ενθαρρύνουν άλλες απαγωγές.

 

Ένοπλες συμμορίες, τα μέλη των οποίων οι αρχές αποκαλούν γενικά bandits, «κακοποιά στοιχεία» ή «ληστοσυμμορίτες», κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας την τελευταία δεκαετία. Επιτίθενται σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, απαγάγουν κόσμο για λύτρα.

 

Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις τους εναντίον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων: έχουν απαγάγει τουλάχιστον 730 παιδιά και εφήβους από τον Δεκέμβριο του 2020.

 

Η αδυναμία των αρχών να αντιμετωπίσουν τη δράση συμμοριών έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις.

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 109 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα