ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 5 Οκτωμβρίου 2022 - 4:15:39π.μ.

banner468x60

09
Ιουνίου

Ντράγκι: Για να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση θα πρέπει να ξεκινήσει η άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

« Η Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης»

 

Mε παρέμβασή του στην Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επικεντρώθηκε στις ευρύτατες συνέπειές του πολέμου στην Ουκρανία. « Η Ε.Ε. θα πρέπει να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης» τόνε ο Ιταλός τεχνοκράτης, έτσι ώστε να περιοριστεί η αύξηση του πληθωρισμού.

 

«Η προσπάθεια που καταβάλλεται με στόχο να αποφευχθεί επισιτιστική κρίση πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών, λόγω της τεράστιας ποσότητας σιτηρών που βρίσκεται εκεί», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι «προκαλείται συνεχής αύξηση των τιμών με καταστροφικές συνέπειες σε διεθνή κλίμακα».

 

«Η προσπάθεια του ΟΗΕ είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου, αλλά δυστυχώς είναι και η μοναδική», πρόσθεσε.

 

Ο Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβαν οι ηγέτες της ΕΕ να μελετήσουν την δυνατότητα επιβολής ανώτατης τιμής σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι «το μέτρο αυτό θα μπορούσε να περιορίσει την αύξηση του πληθωρισμού και να μειώσει την ροή χρημάτων προς την Μόσχα».

 

Παράλληλα, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι «για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στον τομέα της ενέργειας, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψη της το ενδεχόμενο να υιοθετήσει και πάλι πακέτα έκτακτης στήριξης, όπως το “Sure”, τα οποία μας βοήθησαν να εξέλθουμε από την δυσκολότερη φάση της πανδημίας κορονοϊού».

 

«Χρειάζεται ένα νέο, παρεμφερές εργαλείο το οποίο να επικεντρωθεί, όμως, στην ενέργεια», κατέληξε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 17 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα