Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23
Φεβρουαρίου

Ο κορονοϊός στην Κίνα «έχει βασικά τελειώσει, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Εντοπίστηκαν 7 εισαγόμενα περιστατικά

 

Οι υγειονομικές αρχές στην Κίνα δήλωσαν σήμερα ότι η επιδημία της COVID-19 στη χώρα έχει «βασικά» τελειώσει, αλλά δεν έχει ξεπεραστεί εντελώς καθώς εντοπίστηκαν 7 εισαγόμενα περιστατικά του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους XBB.1.5 από τις 8 Ιανουαρίου.

 

Αξιωματούχοι, μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσαν ότι η «μεγάλη αποφασιστική νίκη» της Κίνας επί του κορονοϊού έδωσε το παράδειγμα για τα πολυπληθή κράτη σε ό,τι αφορά την πρόληψη και τον έλεγχο.

 

Την περασμένη εβδομάδα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Κίνας κήρυξαν «αποφασιστική νίκη» επί της COVID, επικαλούμενοι έναν από τους χαμηλότερους στον κόσμο δείκτες θνητότητας, αν και, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδικοί διατύπωσαν αμφιβολίες για τα στοιχεία αυτά καθώς ο ιός πρόσφατα κατέγραψε έξαρση σε όλη τη χώρα.

 

Η χώρα ενίσχυσε το υγειονομικό της σύστημα καθώς προβλεπόταν ότι ο ιός θα εξαπλωνόταν σε αγροτικές περιοχές. Αξιωματούχοι δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι ο αριθμός των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 404.000 από 198.000.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 20 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)