ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:27:10μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
28
Ιανουαρίου

Ο ΟΗΕ καλεί τις ΗΠΑ να συνεχίσουν την παράδοσή τους στην υποδοχή προσφύγων

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει την παράδοση των ΗΠΑ στην υποδοχή προσφύγων και να προσφέρει άσυλο στους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, τονίζοντας ότι το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε διάταγμα χθες με το οποίο απαγορεύεται για τρεις μήνες η είσοδος προσφύγων στις ΗΠΑ καθώς και η είσοδος ταξιδιωτών από τη Συρία και άλλες έξι μουσουλμανικές χώρες, λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά συμβάλλουν στην προστασία των Αμερικανών από τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

«Οι ανάγκες των προσφύγων και των μεταναστών παγκοσμίως ουδέποτε ήταν τόσο μεγάλες και το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο», τονίζουν οι δύο διεθνείς υπηρεσίες σε κοινή ανακοίνωσή τους από την έδρα τους στη Γενεύη.

 

Η UNHCR και ο ΔΟΜ υπογραμμίζουν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στη συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση με στόχο τα «προγράμματα ασφαλούς επανεγκατάστασης και μετανάστευσης».

 

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση για προστασία και παροχή βοήθειας, καθώς και ευκαιρίες για επανεγκατάσταση, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τη φυλή τους», τονίζουν.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 307 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα