ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 4:27:47μ.μ.
26
Σεπτεμβρίου

Ο Τραμπ βάζει «φωτιά» στη Μέση Ανατολή: «Η Ιερουσαλήμ αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Σε αντίθεση με την πάγια πολιτική όλων των Αμερικανών προέδρων τις τελευταίες δεκαετίες.

«Μια αμερικανική κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ ως την αδιαίρετη πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε σήμερα (25/09) ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το επιτελείο του.

 

Αυτή η κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας άνω της μίας ώρας πραγματοποιήθηκε στην οικία του Τραμπ, στον ουρανοξύστη Τραμπ στη Νέα Υόρκη, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής τέθηκαν επί τάπητος «πολλά θέματα που είναι σημαντικά για τις δύο χώρες».

 

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου αναγνώρισε το Ισραήλ ως έναν απαραίτητο εταίρο των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγει η διεθνής κοινότητα εναντίον της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής τρομοκρατίας. Συζήτησαν για πολλή ώρα τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και πολλά άλλα ζητήματα περιφερειακής ασφαλείας.

 

Οι δύο άνδρες επίσης μίλησαν για την «επιτυχημένη εμπειρία» του Ισραήλ που κατασκεύασε έναν φράκτη ασφαλείας ο οποίος το βοήθησε να προστατεύσει τα σύνορά του.

 

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για «την φιλία του και την στήριξή του στο Ισραήλ», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του γραφείου του, όπου σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για μία και πλέον ώρα και αναφέρθηκαν στα «θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του Ισραήλ και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη της ειρήνης και της σταθερότητας».

 

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες αν και ο στενότερος σύμμαχος του Ισραήλ, δεν έχουν αποδεχθεί ποτέ μόνιμη ισραηλινή κυριαρχία επί του συνόλου της Ιερουσαλήμ.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα