ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:07:24π.μ.
06
Αυγούστου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Από τι είναι φτιαγμένα τα μετάλλια των νικητών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης

Yπάρχουν λίγα πράγματα πιο ποθητά για έναν αθλητή στον κόσμο, από το να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είτε είναι χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο, η τιμή είναι τόσο μεγάλη και σημαντική, αλλά και ταυτόχρονα σπάνια, καθώς είναι λίγοι εκείνοι -συγκριτικά με τον πληθυσμό της γης- που έχουν καταφέρει να κερδίσουν ένα από αυτά. Φέτος, ωστόσο, τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 έχουν μια ιδιαιτερότητα, καθώς δεν είναι φτιαγμένα από τα υλικά που είθισται να δημιουργούνται τα μετάλλια των εκάστοτε Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της επιτροπής της Ιαπωνίας, λοιπόν, για βιωσιμότητα και προσπαθώντας να επιτύχει όσο το δυνατόν πιο φιλικούς προς το περιβάλλον Ολυμπιακούς Αγώνες, καθένα από τα μετάλλια είναι κατασκευασμένο από πολύτιμα μέταλλα που διασώθηκαν από χρησιμοποιημένες ηλεκτρονικές συσκευές.

 

Μέσω του Tokyo 2020 Medal Project, οι διοργανωτές των Αγώνων αναζήτησαν δωρεές μεταχειρισμένου ηλεκτρονικού εξοπλισμού από πολίτες σε όλη την Ιαπωνία, καθιστώντας, όπως αναφέρει το grunge.com, την πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που χώρα έχει ζητήσει τη βοήθεια των πολιτών της για την δημιουργία και την κατασκευή των μεταλλίων των αγωνιζομένων.

 

 

Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και διήρκεσε δύο χρόνια, με περισσότερους από 78.985 τόνους μικρών ηλεκτρονικών συσκευών να συλλέγονται μέσω 1.621 δήμων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, μαζί με επιπλέον 6,21 εκατομμύρια χρησιμοποιημένα κινητά τηλέφωνα από τον κυρίαρχο φορέα κινητής τηλεφωνίας NTT Docomo. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε το εκπληκτικό 90% των πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών της χώρας.

 

Το Tokyo 2020 Medal Project, μάλιστα, ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν αρκετές ποσότητες ηλεκτρονικών ειδών ώστε να δημιουργηθούν περίπου 32 κιλά χρυσού, 3.500 κιλά αργύρου και 2.200 κιλά χαλκού, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν το 100% των 5.000 μεταλλίων της διοργάνωσης.

 

Μόλις συλλέχθηκαν τα ηλεκτρονικά, αποσυναρμολογήθηκαν και στη συνέχεια τα μέταλλα εξήχθησαν με την διαδικασία της τήξης, κατά την οποία χρησιμοποιούνται θερμότητα και χημικά για να λιώσουν τα στοιχεία στη βασική τους μορφή, αφαιρώντας τυχόν ακαθαρσίες.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 204 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα