ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 4 Οκτωμβρίου 2023 - 11:45:28π.μ.

banner468x60

18
Ιανουαρίου

Όταν οι άχαροι τοίχοι μετατρέπονται σε έργα τέχνης

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Οι φωτογραφίες δείχνουν πως οι γκρίζοι αδιάφοροι τοίχοι μεγαλουπόλεων μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικά έργα τέχνης και να αλλάξουν εντελώς την όψη ολόκληρων των κτιρίων.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου Julien Malland γνωστός και ως Seth Globepainter δημιουργεί σε όλο τον κόσμο και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

 

1zv

 

Μεγάλες τοιχογραφίες σε κλίμακα του απεικονίζουν συχνότερα παιδιά και σχέδια με πολλά χρώματα είναι κυρίως το αντικείμενο του έργου του στα κτίρια. Ο Malland συχνά συνεργάζεται με τοπικούς καλλιτέχνες, έτσι ώστε το έργο του να ταιριάζει στο περιβάλλον και στον πολιτισμό της περιοχής στην οποία δημιουργεί.

 

2fdsd

 

Ο γεννημένος στο Παρίσι καλλιτέχνης δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του '90 με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη φήμη σε όσους ασχολούνται με τέχνη του δρόμου. Έχει κυκλοφορήσει μάλιστα και δύο βιβλία σχετικά με τα ταξίδια του και την τέχνη του δρόμου. Το τελευταίο ονομάζεται «Extramuros». Μέσα από φωτογραφίες δείχνει τις τα έργα που έκανε σε διάστημα τριών ετών από όλο τον κόσμο μέσω των ταξιδιών του.

 

streetart3

 

Μεταξύ των χωρών τις οποίες επισκέφτηκε και στις οποίες δημιούργησε εκπληκτικά έργα τέχνης σε άχαρους τοίχους είναι η Ινδία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

 

streetart4

 

Πολλά από τα έργα του είναι τόσο πετυχημένα που μπερδεύουν όποιον τα βλέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια πολυκατοικία που μοιάζει να... κόβεται από ένα κοριτσάκι που ανοίγει παράθυρο στον ουρανό. Ο συνδυασμός της παιδικής αθωότητας με τα λαμπερά και έντονα χρώμα είναι πιθανόν αυτό που κάνει τα έργα του να είναι τόσο εντυπωσιακά και να τραβούν όλα τα βλέμματα. Φυσικά και το ταλέντο του είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας και προβάλλει ένα διαφορετικό και τόσο ξεχωριστό είδος τέχνης.

 

streetart5

 

Oι πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες καθηλώνουν και δείχνουν πόσο διαφορετικές θα μπορούσαν να είναι οι γκρίζες πόλεις.

 

streetart6

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 363 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα