ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 5 Οκτωμβρίου 2023 - 3:48:53π.μ.

banner468x60

29
Νοεμβρίου

Ουγγαρία: Για να ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο οι περαστικοί πρέπει να κάνουν ποδήλατο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο δήμος αποφάσισε να ματαιώσει το συνηθισμένο φωτισμό εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης - Δείτε το βίντεο

Διαφορετικά είναι τα φετινά Χριστούγεννα στην Ουγγαρία εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης. Ο δήμαρχος εφαρμόζει αειφόρα τεχνολογία για τις φετινές γιορτές περιορίζοντας έτσι το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι για να ανάψουν τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο πρέπει οι περαστικοί να κάνουν στατικό ποδήλατο και να έτσι να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ρεύμα!

 

Το δένδρο φωτίζεται πλήρως μόνο όταν κάποιος ποδηλατεί πραγματικά γρήγορα, κάτι που ενθαρρύνει τις οικογένειες με τα παιδιά τους να σταματούν και να δοκιμάζουν. Το στατικό ποδήλατο φορτίζει επίσης μια μπαταρία που, μαζί με ηλιακά πάνελ, τροφοδοτεί τα υπόλοιπα φώτα γύρω από την πλατεία της Βουδαπέστης.

 

«Από τη μια ζεσταινόμαστε ποδηλατώντας μέσα σ’ αυτό το κρύο. Από την άλλη, διαπιστώνουμε πόσο πρέπει να ποδηλατήσει κάποιος για να φωτίσει τη διακόσμηση ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου έξι μέτρων. Για εμάς, είναι ένα παράδειγμα ότι η αειφορία είναι το μέλλον», λέει ο δημαρχος της 2ης περιφέρειας της Βουδαπέστης, Γκέργκελι Όρσι.

 

 

Ο δήμος αποφάσισε φέτος να ματαιώσει το συνηθισμένο φωτισμό της πόλης για τα Χριστούγεννα εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

 

«Κάθε χρόνο αυτή η πλατεία διακοσμείται υπέροχα. Θα ήταν λυπηρό να μην έχουμε φέτος αυτή τη διακόσμηση και πιστεύω πως αυτός είναι ένας θαυμάσιος συμβιβασμός», λέει η Νόρα, κάτοικος της Βουδαπέστης, αφού ποδηλάτησε στο στατικό ποδήλατο, με τον μικρό γιο της να παρακολουθεί.

 

 

https://www.facebook.com/watch/orsigergely2kerulet/

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 41 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα