ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 6:30:06π.μ.
17
Ιουλίου

Ουγγαρία: Συνεχίστηκαν για πέμπτη μέρα οι διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης και των μέτρων λιτότητας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν υβριστικό σύνθημα κατά του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν

 

Mαζικές είναι οι κινητοποιήσεις στην Ουγγαρία κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης και των μέτρων λιτότητας, με τις διαδηλώσεις στην Βουδαπέστη να συνεχίζονται για πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

 

Όλα ξεκίνησαν την Τρίτη, μετά την υιοθέτηση από το κοινοβούλιο μεταρρύθμισης η οποία, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις, θα αυξήσουν τους φόρους για εκατοντάδες χιλιάδες μικρούς εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει μέτρα λιτότητας, (αλλά) ο κόσμος δεν αντέχει άλλο», είπε ένας από τους διαδηλωτές, 68χρονος καθηγητής.

 

«Είναι παράλογο αυτό που έκανε η κυβέρνηση», υπερθεμάτισε 37χρονη δικηγόρος, που επίσης κατέβηκε στην κινητοποίηση.

 

Στο κέντρο της Βουδαπέστης, χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν ρυθμικά υβριστικό μήνυμα εναντίον του συντηριτικού πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν.

 

Προχθές Παρασκευή, ο Όρμπαν υπερασπίστηκε την αμφιλεγόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, που είναι «σωστή και απαραίτητη» κατ’ αυτόν.

 

Η χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σε δύσβατες συνομιλίες με τις Βρυξέλλες για τα κονδύλια που ελπίζει να λάβει για τη στήριξη της οικονομίας της, βρίσκεται αντιμέτωπη με εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού, που έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, και ελεύθερη πτώση του φιορινιού, του νομίσματός της.

 

Η κυβέρνηση προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην κατάργηση του πλαφόν των τιμών για την κατανάλωση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά, εμβληματική πολιτική του κ. Όρμπαν, κάτι που θα πλήξει ειδικά όσα έχουν καταναλώσεις πάνω από το μέσο όρο. Ανακοίνωσε την ίδια ημέρα «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης: σχεδιάζει να αυξηθεί η παραγωγή με την καύση άνθρακα και ζητεί τα νοικοκυριά να μειώσουν τις καταναλώσεις.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 22 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα