ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 6:23:37π.μ.
18
Ιουλίου

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν αποδέχεται την απόφαση του Καναδά για τις τουρμπίνες του αγωγού Nord Stream

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Είναι ζήτημα συμμόρφωσης με τις κυρώσεις. Εάν υπάρξει παραβίαση τώρα, δεν θα αργήσουν να υπάρξουν κι άλλες»

 

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε χθες Κυριακή τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι οι Ουκρανοί δεν θα αποδεχτούν ποτέ την απόφαση του Καναδά να επιστρέψει τουρμπίνες στη Γερμανία «κατά παράβαση των κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

 

Ήταν η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών μετά την απόφαση του Καναδά την προηγούμενη εβδομάδα να επιτρέψει την επιστροφή επισκευασμένων τουρμπίνων που προορίζονται για τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.

 

Ο Ζελένσκι επέκρινε έντονα αυτήν την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη». «Είναι ζήτημα συμμόρφωσης με τις κυρώσεις. Εάν υπάρξει παραβίαση τώρα, δεν θα αργήσουν να υπάρξουν κι άλλες», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος, κατηγορώντας τη Ρωσία για εκβιασμό μέσω του φυσικού αερίου και επισημαίνοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να φτάσει το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις πιέσεις σε βάρος της Μόσχας και όχι να τις χαλαρώσει.

 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Τζάστιν Τριντό για τη σημαντική υποστήριξη του Καναδά στην Ουκρανία σε αμυντικά θέματα.

 

Η αντιπρόεδρος της καναδικής κυβέρνησης Κρίστια Φρίλαντ, η οποία έχει ουκρανικές ρίζες, υπερασπίστηκε το Σάββατο τη θέση του Καναδά τονίζοντας ότι ήταν η «σωστή απόφαση» έστω κι αν ήταν «πολύ δύσκολη».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 39 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα