ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 8:36:16π.μ.
29
Μαρτίου

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες για την κατάληψη των Μπαχμούτ και Αβντιίβκα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τι ισχύει για την επιδότηση φυσικού αερίου

 

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αλλεπάλληλες επιθέσεις τους για να κυριεύσουν τις πόλεις Μπαχμούτ και Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δεν σημειώνουν πρόοδο, υποστήριξε το γενικό επιτελείο του ουκρανικού στρατού, ενώ αντίθετα φιλορώσος αξιωματούχος ανέφερε πως σημειώνεται προέλαση.

 

Αυτές οι δύο πόλεις, όπως και άλλες κοινότητες κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στην περιφέρεια Ντονιέτσκ, έχουν μετατραπεί στο επίκεντρο των εχθροπραξιών το τελευταίο διάστημα. «Ο εχθρός συνεχίζει την έφοδό του στην πόλη Μπαχμούτ. Όμως οι υπερασπιστές μας κρατούν θαρραλέα την πόλη, απωθούν πολυάριθμες επιθέσεις του εχθρού», ανέφερε το ουκρανικό επιτελείο στρατού, κάνοντας λόγο για 57 επιθέσεις.

 

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έδωσε ελαφρά διαφορετική εικόνα, ανακοινώνοντας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν μόνο «οριακή πρόοδο» στην προσπάθειά τους να περικυκλώσει στην Αβντιίβκα και έχασαν πολλά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και άρματα μάχης.

 

Αντίθετα, ο Ντένις Πουσίλιν, φιλορώσος ηγέτης στο Ντονιέτσκ, ανέφερε πως οι περισσότερες ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από μεταλλουργία στο δυτικό τμήμα της Μπαχμούτ και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν.

 

Καθώς έχουν αρχίσει να φθάνουν τα δυτικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία και εντείνεται η σεναριολογία περί ουκρανικής εαρινής αντεπίθεσης, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες καινούργια και ανακαινισμένα άρματα μάχης.

 

Στο βραδινό του διάγγελμα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που επισκέφθηκε δυο πόλεις στον βορρά και χαρακώματα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, έκρινε πως η δυτική αντίδραση στην εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, που άρχισε πριν από έναν χρόνο και πλέον, μπορεί να οδηγήσει «στον τερματισμό της ρωσικής επίθεσης πολύ πιο γρήγορα από ό,τι λέγεται».

 

Στο μεταξύ η Ρωσία — που ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο πως θα αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα στη γείτονα και σύμμαχό της Λευκορωσία, κάτι που ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «ανησυχητικό» — άρχισε γυμνάσια με τη συμμετοχή χιλιάδων ανδρών του στρατού της, στα οποία θα δοκιμαστεί ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars. Στη Δύση, τα γυμνάσια εκλαμβάνονται ως επίδειξη δύναμης και των πυρηνικών όπλων της Μόσχας.

 

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, επισκέπτεται τον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο στην Ευρώπη (έξι αντιδραστήρες). Ο Γκρόσι υπογράμμισε στο Reuters πως συνεχίζεται η προσπάθειά του για να επιτευχθεί συμφωνία ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του εργοστασίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 48 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα