ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:31:44π.μ.
16
Ιουνίου

Ουκρανία: Συναγερμός ήχησε στο Κιέβο, μετά την άφιξη των τριών ευρωπαίων ηγετών

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Συναγερμός σήμανε στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Συναγερμός - προειδοποίηση αεροπορικής επιδρομής σήμανε στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά την άφιξη του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) από την ουκρανική πρωτεύουσα

 

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο εν τω μεταξύ χαιρέτισε των τριών Ευρωπαίων ηγετών στην ουκρανική πρωτεύουσα. Ο ίδιος δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild "χαρούμενος και υπερήφανος". "Είναι μια ένδειξη σημαντικής στήριξης σε μια περίοδο κατά την οποία παραμένει επικίνδυνο να επισκεφθεί κάποιος το Κίεβο γιατί μπορεί να υπάρξουν ανά πάσα στιγμή πυραυλικά χτυπήματα", σημείωσε.

 

Η επίσκεψη "έχει πάνω απ΄όλα μεγάλη συμβολική αξία και δείχνει την υποστήριξη προς την Ουκρανία σε καιρό πολέμου. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει σταθερότητα στην Ευρώπη είναι να σταματήσει επιτέλους ο Πούτιν αυτό τον βάρβαρο πόλεμο εναντίον της χώρας μας", κατέληξε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

 

Σολτς: Θα βοηθήσουμε για όσο χρειαστεί


Ο Ολαφ Σολτς «δεσμεύθηκε» «ότι θα βοηθήσει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, «δεν θέλουμε να εκφράσουμε μόνο την αλληλεγγύη μας, θέλουμε επίσης να διαβεβαιώσουμε ότι η βοήθεια που οργανώνουμε, οικονομική, ανθρωπιστική, αλλά και σε ό,τι αφορά όπλα, θα συνεχισθεί», είπε.

 

 

«Θα την συνεχίσουμε για όσο χρόνο χρειασθεί για τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», δηλώνει στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την ώρα που οι τρεις ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται στο Κίεβο.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbomb.gr

 

Διαβάστηκε 35 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα