ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023 - 7:12:17μ.μ.

banner468x60

04
Σεπτεμβρίου

Περίπου 190 μετανάστες διασώθηκαν στο στενό της Μάγχης το Σάββατο

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Προσπάθησαν να φτάσουν στην Αγγλία, αλλά οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία

 

Σχεδόν 190 μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, διασώθηκαν το Σάββατο σε αρκετές επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.

 

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περιπολικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε «περίπου εξήντα ανθρώπους» στα ανοικτά της Ζουίντκοτ, διευκρίνισαν οι αρχές.

 

Σε δεύτερη επιχείρηση το πρωί, διέσωσαν άλλους περίπου πενήντα μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Εμ-ντε-Μαρκ (Πα ντε Καλέ). Τα ναυαγισμένα πλεούμενα ρυμουλκήθηκαν ως το λιμάνι του Καλέ.

 

Επίσης, η γαλλική χωροφυλακή διέσωσε 47 ανθρώπους στα ανοικτά της Λεφρενκούκ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγήθηκαν στη Μπουλόν-σιρ-Μερ, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Συνολικά, «σχεδόν 190 άνθρωποι διασώθηκαν σε λιγότερες από 24 ώρες», επέμεινε.

 

Αφότου οι αρχές επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και το λιμάνι του Καλέ, σημείο αναχώρησης από τις γαλλικές αρχές, ολοένα περισσότεροι μετανάστες δοκιμάζουν την τύχη τους με πλεούμενα ευκαιρίας στην πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό του κόσμου. Με κίνδυνο της ζωής τους.

 

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε πρόσφατα ότι ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι αποπειράθηκαν τον διάπλου αυτόν από την 1η Ιουνίου ως τη 13η Ιουνίου έφθασε τους 20.000 (+68% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 19 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα