ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:51:48μ.μ.
25
Φεβρουαρίου

Περού: Η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε ανακαλεί τον πρεσβευτή στο Μεξικό

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Αντίδραση για τον χαρακτηρισμό «αντισυνταγματική κυβέρνηση»

Η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ανακαλεί τον πρεσβευτή της χώρας της στο Μεξικό, διότι ο Μεξικανός ομόλογός της, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, χαρακτηρίζει την κυβέρνησή της αντισυνταγματική.

 

Για την κυρία Μπολουάρτε, οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Λόπες Ομπραδόρ παραβίασαν τη διεθνή αρχή να μη γίνονται επεμβάσεις από οποιαδήποτε χώρα στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει την αναγγελία της αρχηγού του περουβιανού κράτους.

 

Η μέχρι τότε αντιπρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε ορκίστηκε νέα πρόεδρος του Περού την 7η Δεκεμβρίου, λίγες ώρες αφού το Κογκρέσο αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον προκάτοχό της Πέδρο Καστίγιο, αντιμέτωπο με κατηγορίες για «πραξικόπημα», καθώς προσπάθησε να διαλύσει το κοινοβούλιο. Ο κ. Καστίγιο συνελήφθη και παραμένει έκτοτε προφυλακισμένος. Οι εξελίξεις πυροδότησαν πολιτική κρίση, με μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

 

Κατά την κυρία Μπολουάρτε, ο μεξικανός ομόλογός της υποστηρίζει την απόπειρα του κ. Καστίγιο προχωρήσει σε «πραξικόπημα».

 

«Με τις δηλώσεις του, ο κ. Λόπες παραβιάζει την αρχή του διεθνούς δικαίου για τη μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς και αυτές που αφορούν την υπεράσπιση και την προώθηση της δημοκρατίας», είπε η αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού της διαγγέλματος.

 

Νωρίτερα, ο κ. Λόπες Ομπραδόρ επανέλαβε πως το Μεξικό συνεχίζει να υποστηρίζει τον Πέδρο Καστίγιο και να τον θεωρεί τον νόμιμο πρόεδρο του Περού, αφού παύθηκε «παράνομα» από το αξίωμα.

 

Αυτή την εβδομάδα ο κ. Λόπες Ομπραδόρ συναντήθηκε στο Μεξικό με τη σύζυγο του κ. Καστίγιο, τη Λίλια Παρέδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 26 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα