Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Σεπτεμβρίου

«Πυρά» Καντίροφ: Έχουν κάνει λάθη στον πόλεμο στην Ουκρανία οι Ρώσοι – Ίσως ο Πούτιν να μην γνωρίζει

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Δριμεία κριτική του ηγέτη της Τσετσενίας

 

Oι μάχες στην Ουκρανία, συνεχίζονται και είναι ιδιαίτερα σκληρές στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η ουκρανική αντεπίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον Ουκρανικό στρατό να ανακαταλαμβάνει χωριά στο Χάρκοβο. Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο διορισμένος από το Κρεμλίνο ηγέτης της Τσετσενίας, επέκρινε την ηγεσία του ρωσικού στρατού αφού φάνηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας στα βορειοανατολικά, που είχε ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να κερδίσουν έδαφος. Υπενθυμίζεται πως ο Καντίροφ είναι βασικός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος τον διόρισε ηγέτη της ρωσικής δημοκρατίας του Βορείου Καυκάσου το 2007.

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία

 

Σε ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε ν’ αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για την απώλεια εδαφών που οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως σκοπεύουν να τα κάνουν δικά τους, ο Καντίροφ ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην γνωρίζει την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων. «Έκαναν λάθη και νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα», επισήμανε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε την Κυριακή στον λογαριασμό του στο Telegram, όπως μεταδίδει ο Guardian.

 

«Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκασθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί του πεδίου» πρόσθεσε. «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι εκπληκτικό, θα έλεγα» τόνισε.

 

 

Ο επικεφαλής της Τσετσενίας ανέφερε με σιγουριά ότι ο έλεγχος της περιοχής θα ανακτηθεί.

 

«Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εγώ ο Ραμζάν Καντίροφ, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν πίσω. Άλλοι 10.000 μαχητές από την Τσετσενία θα φτάσουν στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στις αρχές του μήνα ο ηγέτης των Τσετσένων είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Τότε ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει σχεδόν 6.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα περιοχών που έλεγχαν οι ρωσικές δυνάμεις από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν ξεκίνησε την αντεπίθεσή του, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

 

 

https://twitter.com/UAWeapons?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1569340777259585538%7Ctwgr%5E49799058a1990f54ce7ed07bf49fccdb89f1187c%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fworld%2Farthro%2F8966824%2Fpyra-kantirof-echoun-kanei-lathi-ston-polemo-stin-oukrania-oi-rosoi-isos-o-poutin-na-min-gnorizei

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 38 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)