ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:39:20μ.μ.
23
Μαΐου

Ποιοι οι λόγοι πίσω από την ξαφνική απουσία του Ρ.Τ. Ερντογάν

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Τα ερωτήματα πληθαίνουν και οι φήμες που έχει προκαλέσει το τελευταίο 24ωρο η απουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το επίσημο γεύμα με τους ξένους ηγέτες, στο παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, έπειτα μάλιστα από την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) το απόγευμα της Δευτέρας στην Τουρκία.

Το επιτελείο του Ερντογάν προχώρησε σε αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ραντεβού του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ιγκόρ Ντόντον. Οι συναντήσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 16.15, 17.15 και 18.15, όμως ο Ερντογάν είχε ήδη αποχωρήσει χωρίς να δει τους προσκεκλημένους του, κάτι που προκάλεσε έκπληξη και «φούντωσε» τις φήμες περί σοβαρού προβλήματος υγείας, καθώς δεν δόθηκε επαρκής εξήγηση από τους επιτελείς του.

 

Ο «Σουλτάνος» επέστρεψε άρον άρον στο σπίτι του στο Κισικλί και στο επίσημο γεύμα παρακάθησαν αντ' αυτού ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

Η τουρκική πλευρά πρότεινε στην ελληνική αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε. Πηγές από την Προεδρία αναφέρουν ότι ήταν τιμώμενο πρόσωπο ο κ. Παυλόπουλος στο  γεύμα που παρατέθηκε μετά τη σύνοδο και προσθέτουν ότι είχε σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπναλί Γιλντιρίμ.

 

Επιπλέον, από την ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι η ακύρωση της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή μήνυμα δυσαρέσκειας του προέδρου της Τουρκίας προς την Αθήνα.

 

Να θυμίσουμε ότι το 2012 το Wikileaks είχε δημοσιεύσει email του αμερικανικού ιδρύματος γεωστρατηγικών αναλύσεων Stratfor, στο οποίο αναφερόταν πως ο Ερντογάν έχει καρκίνο τελικού σταδίου και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Αξιωματούχοι στην Άγκυρα είχαν διαψεύσει άμεσα τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι η υγεία του Ερντογάν ήταν πολύ καλή.

 

Στο μήνυμα αναφερόταν πως οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2011. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια», σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2011.

 

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον τουρκική προεδρία.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα