Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24
Μαΐου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ζωή στο Χάρκοβο επιστρέφει και το Μετρό που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο λειτουργεί ξανά

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ο ρωσικός στρατός έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να καταλάβει την πόλη

 

Η ζωή στο Χάρκοβο άρχισε να κυλάει σε κανονικούς ρυθμούς σιγά-σιγά, τρεις μήνες μετά τις άγριες επιθέσεις που δέχτηκε η πόλη από τον ρωσικό στρατό, από την πρώτη μέρα έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Μετρό του Χάρκοβο το οποίο εδώ και καιρό χρησίμευε ως καταφύγιο βομβών για τους κατοίκους, άρχισε να λειτουργεί ξανά, όμως κλειστοί παραμένουν τρεις σταθμοί που βρίσκονται στα βορειοανατολικά της πόλης και εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πυροβολικού.

 

«Είναι περίεργο. Οι άνθρωποι ζούσαν εδώ για τρεις μήνες και τώρα μοιάζει με μια κανονική μέρα, όπου πηγαίνεις στη δουλειά ως συνήθως», λέει ο 28χρονος Αρτιόμ Ζελένσκι, ο οποίος είναι ένας από τους χιλιάδες κατοίκους του Χάρκοβο που πήρε το μετρό τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας του.

 

«Είναι δύσκολο να μένεις σπίτι. Πρέπει να πας στη δουλειά, να ξαναχτίσεις την πόλη, να εργαστείς να κερδίσεις χρήματα για να ζήσεις. Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Επίσης, ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ σημείωσε ότι «αποφασίσαμε να επαναλειτουργήσουμε το Μετρό γιατί πρέπει να επανεκκινήσουμε την οικονομία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν δούλευαν και δεν διαθέτουν άλλα χρήματα», τονίζοντας ότι οι συγκοινωνιακές μεταφορές θα είναι δωρεάν για τις επόμενες 15 ημέρες.

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 55 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)