Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13
Ιουλίου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι δεν έχουν την πυγμή να αποδεχθούν την ήττα τους, λέει ο Ζελένσκι

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ξεπέρασαν τους 5.000 οι άμαχοι νεκροί

 

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στο νυχτερινό του διάγγελμα αναφέρθηκε στο φόβο που έχουν οι Ρώσοι στρατιώτες και στην αδυναμία του εχθρού της χώρας του να αποδεχθεί την ήττα στον πόλεμο και να αποχωρήσει από τα εδάφη της.

 

«Πλέον κινούμαστε στα στάνταρ του ΝΑΤΟ», τόνισε αρχικά ο Ζελένσκι που υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τη χώρα του η συνεργασία της σε τεχνολογικό και τεχνικό επίπεδο με τη Συμμαχία και συνέχισε: «Οι εισβολείς έχουν ήδη νιώσει πολύ καλά τί κάνουν τα σύγχρονα οπλικά συστήματα και δεν πρόκειται να είναι πουθενά ασφαλείς στη γη μας. Έχουν νιώσει ότι οι επιχειρήσεις μας είναι πιο ισχυρές από οποιαδήποτε “ειδική επιχείρησή” τους».

 

Έπειτα, μίλησε για τους Ρώσους στρατιώτες: «Γνωρίζουμε πολύ καλά, από τις συζητήσεις που έχουμε υποκλέψει ότι φοβούνται τις ένοπλες δυνάμεις μας. Ο υποτιθέμενος δεύτερος μεγαλύτερος στρατός φοβάται τους Ουκρανούς και το μόνο που μπορεί να καταφέρει ως τώρα (σ.σ. στο πεδίο της μάχης) είναι επειδή έχουν απεριόριστα αποθέματα σοβιετικών όπλων. Οι Ρώσοι, πλέον, δεν έχουν στρατηγική ισχύ, ηθικό, χαρακτήρα ή αντίληψη του τί κάνουν στη χώρα μας. Επίσης δεν έχουν ούτε ίχνος πυγμής να αποδεχθούν την ήττα τους και να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την ουκρανική επικράτεια».

 

Ωστόσο, ο Βολοντιμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας συνεχίζονται και υπάρχουν θύματα και τραυματίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές στους 43 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το συγκρότημα διαμερισμάτων που επλήγη το σαββατοκύριακο από ρωσικές ρουκέτες στην επαρχία Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

 

Το έργο των σωστικών συνεργείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί τέσσερις ημέρες μετά, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες.

 

Το πλήγμα εξαπολύθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

 

Συνολικά, περισσότεροι από 5.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλαν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Ωστόσο η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο πραγματικός αριθμός θυμάτων είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος.

 

Η Ύπατη Αρμοστεία, που διαθέτει δεκάδες παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, πρόσθεσε στην εβδομαδιαία ενημέρωση που δίνει για τον πόλεμο ότι συνολικά 5.024 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 6.520 τραυματιστεί.

 

 

https://www.facebook.com/zelenskiy.official

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 61 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)