ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 12:43:59π.μ.
17
Οκτωβρίου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ρωσία: Ολοκληρώθηκε η μερική επιστράτευση – Κλείνουν τα στρατολογικά γραφεία

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

«Οι στόχοι που καθορίστηκαν στη βάση του διατάγματος εκπληρώθηκαν πλήρως» λέει ο δήμαρχος της Μόσχας

 

Κατεβάσουν ρολά σήμερα, Δευτέρα (17/10) τα στρατολογικά γραφεία στη Μόσχα καθώς η μερική επιστράτευση που είχε εξαγγείλει ο Βλαντίμιρ Πούτιν ολοκληρώθηκε.

 

«Τα στρατολογικά γραφεία στη Μόσχα, που είναι ανοικτά εδώ και σχεδόν έναν μήνα, θα κλείσουν σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Στεργκέι Σομπιάνιν εκτιμώντας πως η πρωτεύουσα της Ρωσίας στρατολόγησε την ποσόστωση που της αναλογούσε για την αποστολή ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

 

«Τα στρατολογικά γραφεία για όσους έχουν κληθεί για επιστράτευση κλείνουν στις 17 Οκτωβρίου 2022 στις 14:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας)» ανέφερε ο Σομπιάνιν σε μια ανακοίνωση, χωρίς να δίνει πληροφορίες για τον αριθμό των Μοσχοβιτών που επιστρατεύθηκαν μέσα σε σχεδόν έναν μήνα.

 

Όπως είπε και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «οι στόχοι της μερικής επιστράτευσης, που καθορίστηκαν στη βάση του διατάγματος του προέδρου και της αποστολής του υπουργείου Άμυνας, εκπληρώθηκαν πλήρως», επιτρέποντας το τέλος της διαδικασίας στρατολόγησης στη Μόσχα.

 

«Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να επιστρέψετε σώοι και ασφαλείς» δήλωσε ο Σομπιάνιν.

 

Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως δεν προέβλεπε ένα νέο κύμα στρατολόγησης των Ρώσων, παραδεχόμενος πως το παρόν κύμα είχε αστοχίες.

 

Όπως είπε, 222.000 άνθρωποι από τους 300.000 που προβλέπονταν έχουν στρατολογηθεί, εκ των οποίων 16.000 βρίσκονται ήδη «στις μονάδες που εμπλέκονται στις μάχες».

 

Ο Ρώσος ηγέτης είχε προσθέσει σε συνέντευξη Τύπου ότι προβλέπει το τέλος της στρατολόγησης «σε περίπου δύο εβδομάδες», καθώς η ανακοίνωσή του, στις 21 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε ισχυρές ανησυχίες και ώθησε δεκάδες χιλιάδες Ρώσους να διαφύγουν από τη χώρα προκειμένου να αποφύγουν τη στρατολόγηση.

 

Διαδηλώσεις κατά της μερικές στρατολόγησης πραγματοποιήθηκαν επίσης σε ορισμένες υποβαθμισμένες περιοχές τις πρώτες ημέρες της στρατολόγησης.

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναφερθεί επίσης πολλές περιπτώσεις λάθος στρατολόγησης ανδρών που δεν ήταν επιλέξιμοι – φοιτητών, ανθρώπων που είχαν υπερβεί το όριο ηλικίας ή αρρώστων.

 

Το Κρεμλίνο είχε καταδικάσει επανειλημμένα αυτά τα «λάθη» υποσχόμενο να τα διορθώσει.

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 29 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα