Εκτύπωση αυτής της σελίδας
19
Μαΐου

Ρωσία: Οι μισοί από τους πελάτες της Gazprom έχουν ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ψηφίστηκε, σήμερα, η τροπολογία του Υπουργείου Τουρισμού για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», το νέας μορφής και δομής πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για την περίοδο 2022-2025.

 

Το πρόγραμμα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

 

Πάνω από μισοί από τους 54 πελάτες του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom άνοιξαν λογαριασμούς στην Gazprombank, αποκάλυψε την Πέμπτη (10/5) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, καθώς η Ρωσία ασκεί πιέσεις ώστε να πληρώνεται για το αέριό της σε ρούβλια.

 

Η χώρα του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διακόψει την παροχή αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία τον Απρίλιο μετά την άρνησή τους να ικανοποιήσουν την απαίτησή της οι Ευρωπαίοι αγοραστές να αρχίσουν να πληρώνουν για το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, προκαλώντας φόβους ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

 

Η φινλανδική κρατική εταιρεία παροχής ενέργειας Gasum εξέφρασε την άρνησή της να μεταβεί στο νέο σύστημα και είπε αυτή την εβδομάδα πως θα οδηγήσει τη διαφωνία της για την πληρωμή σε ρούβλια με τη ρωσική Gazprom Export σε διαδικασίες διαιτησίας.

 

Ο Νόβακ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε σε ένα φόρουμ σήμερα πως μερικές μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη πληρώσει για το ρωσικό φυσικό αέριο με το νέο σύστημα και πως η Μόσχα θα γνωρίζει σύντομα οριστικά ποιες εταιρείες πλήρωσαν και ποιες αρνήθηκαν να το κάνουν.

 

«Οι πληρωμές για αέριο βάσει κυρίων συμβολαίων είναι προγραμματισμένες… και υπάρχουν πληροφορίες ότι ορισμένες μεγάλες εταιρείες άνοιξαν ήδη λογαριασμούς, πλήρωσαν (τους λογαριασμούς αερίου) και είναι έτοιμες να πληρώσουν εγκαίρως» επεσήμανε ο Νόβακ στο φόρουμ.,

 

«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε έναν τελικό κατάλογο του ποιος πλήρωσε σε ρούβλια και ποιος αρνήθηκε» τόνισε.

 

Σχεδόν όλα τα συμβόλαια προμήθειας αερίου που έχουν εταιρίες της ΕΕ με την Gazprom είναι σε ευρώ ή δολάρια και ορισμένες πολύ μεγάλες δυτικές εταιρίες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς στην Gazprombank.

 

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 36 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)