ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 12:30:11μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Δεκεμβρίου

Ένα δεύτερο θαύμα που αποδίδεται στην Μητέρα Τερέζα αναγνώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αγιοποίησή της από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

Το θαύμα αφορούσε την ανεξήγητη θεραπεία ενός άνδρα από την Βραζιλία με πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Avvenire».

 

Η Μητέρα Τερέζα αναγνωρίστηκε ως οσία – το πρώτο βήμα προς την αγιότητα – το 2003.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Avvenire αναμένεται να γίνει αγία τον Σεπτέμβριο στη Ρώμη.

 

Η μακαριοποίηση απαιτεί ένα θαύμα από την Καθολική Εκκλησία, ενώ προκειμένου να αναγνωριστεί κάποιος ως άγιος χρειάζονται αποδείξεις τουλάχιστον για δύο θαύματα.

 

Η Μητέρα Τερέζα έγινε οσία το 2003, όταν ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ αποδέχτηκε ένα θαύμα που της αποδιδόταν. Ο Πάπας έκρινε ότι η θεραπεία μιας Ινδής που υπέφερε από κοιλιακό όγκο ήταν το αποτέλεσμα της υπερφυσικής επέμβασης της Μητέρας Τερέζας με την βοήθεια του Θεού, μια αξίωση που αμφισβητήθηκε από τους Ινδούς ορθολογιστές.

 

Η Μητέρα Τερέζα γεννήθηκε με το όνομα Agnes Gonxhe Bojaxhiu στα Σκόπια το 1910 και ίδρυσε το 1949 τους Ιεραπόστολους της Φιλανθρωπίας αφιερώνοντας τη ζωή της στην φροντίδα των φτωχών και των αρρώστων στην Καλκούτα. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης για το έργο της με τους φτωχούς και πέθανε το 1997.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 195 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα