Εκτύπωση αυτής της σελίδας
10
Ιουνίου

Προβληματισμένη η Γερμανία με την κατάσταση στο Κατάρ

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Την ανησυχία της για την κατάσταση στο Κατάρ εξέφρασε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας από την Πόλη του Μεξικού πλάι στον μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Η καγκελάριος τόνισε ακόμα την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών του Κόλπου αλλά και της Τουρκίας και του Ιράν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

 

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η πολιτική λύση συγκρούσεων όπως είναι η κατάσταση στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη, ή η κατάσταση στο Ιράκ δεν θα συμβεί ποτέ αν συγκεκριμένοι παίκτες δεν συμπεριλαμβάνονται καν πλέον στη συζήτηση και αυτό περιλαμβάνει το Κατάρ, την Τουρκία και το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η γερμανίδα καγκελάριος προσέθεσε ότι θα επιθυμούσε η ισορροπία των δυνάμεων να διατηρηθεί «με σύνεση» στην περιοχή καθώς και ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα της Συνόδου G20 που θα γίνει τον επόμενο στο Αμβούργο.

 

Αραβικά κράτη συνέχισαν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κατάρ τοποθετώντας δεκάδες άτομα που έχουν σχέση με τη χώρα σε λίστες τρομοκρατών.

 

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο ασφυκτικός κλοιός εμποδίζει την αμερικανική δυνατότητα για μακροπρόθεσμες επιχειρήσεις στην περιοχή. Στο Κατάρ λειτουργεί άλλωστε η μεγαλύτερη αμερικανική βάση της περιοχής. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την προσδοκία όλες οι πλευρές να βρουν μια λύση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)