ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 10:59:09π.μ.
28
Νοεμβρίου

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα: Συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών για τα περιοριστικά μέτρα

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

Ξεπέρασαν τις 40.000 οι μολύνσεις

Eκρυθμη είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Κίνα αφού η έξαρση έχει οδηγήσει τις Αρχές σε lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με αποτέλεσμα πλέον οι κάτοικοι να αντιδρούν.

 

Σε διαμαρτυρίες που έγιναν χθες οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την Αστυνομία, σπάζοντας οδοφράγματα και δείχνοντας την αγανάκτησή τους για την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων.

 

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που έφθασαν τα 40.347, από τα οποία 3.822 με συμπτώματα της COVID-19 και 36.525 ασυμπτωματικά, που το Πεκίνο μετράει χωριστά. Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.

 

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Κίνα παρέμεινε στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 311.624 κρουσμάτων με συμπτώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής επιτροπής υγείας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

 

Το νέο ρεκόρ ανακοινώθηκε καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη Σανγκάη χθες Κυριακή το βράδυ (27/11) και οι διαμαρτυρίες εναντίον των εξαιρετικά αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα εξαπλώθηκαν σε αρκετές πόλεις, ανάμεσά τους τα μεγάλα αστικά κέντρα Γκουάνγκτζου και Τσονγκτσίνγκ.

 

 

 

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

 

Διαβάστηκε 54 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα