ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 8:20:49μ.μ.
02
Νοεμβρίου

Ρωσία – Ελλάδα: Διαβουλεύσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας

Κατηγορία Νέα από τον κόσμο

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης, βρέθηκε στη Μόσχα όπου και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Aλεξάντρ Γκρουσκό, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Κατά τις διαβουλεύσεις τη Δευτέρα (1/11) «αναλύθηκε διεξοδικά η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν έπειτα από τις συνομιλίες σε ανώτατο και υψηλό επίπεδο, η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνορωσικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται, δε, ότι «ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην ημερήσια διάταξη των επικείμενων πολιτικών επαφών και εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Έτους Ιστορίας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας το 2021-2022».

 

«Υπογραμμίστηκαν οι κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των αρνητικών συνεπειών της. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η διεύρυνση του νομικού-θεσμικού πλαισίου της συνεργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωσή του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, που καταλήγει: «Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα με έμφαση στη διευθέτηση του Κυπριακού, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Εθίγησαν θέματα των σχέσεων Ρωσίας-ΕΕ. Επιβεβαιώθηκε η διάθεση για αμοιβαία επωφελή συντονισμό σε πολυμερή φόρα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του ΟΑΣΕ και του ΟΣΕΠ και για την αμοιβαία υποστήριξη κατά την εκλογή των οργάνων τους».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 67 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα